Buck, Buck, Moose


Ha szereti az ember a vadételeket, akkor egy idő után elkezd nyomozni más országok, kontinensek vadgasztronómiája után. Így történt ez velem is. Hank Shaw amerikai blogger, vadász és lelkes gasztrorajongó könyvére, a Buck, Buck, Moose-ra így találtam rá. 
Az író korábban éttermi szakácsként és újságíróként dolgozott. 
Hank Shaw két sikeres vadételes szakácskönyv szerzője: Hunt, Gather Cook, és Duck, Duck, Goose - ezek mindegyike elnyerte a kritikusok elismerő véleményét. Shaw a vadon élő élelmiszerekkel foglalkozó blogot is ír: Hunter Angler Gardener Cook néven, amely elnyerte mind a James Beard díjat, mind a Kulináris Szakértők Nemzetközi Szövetsége díjat a legjobb gasztro weboldalért. Munkája az ételek és borok, az ökológiai kertészet, a Field & Stream, a Garden & Gun, a Petersen's Hunting, a szabadtéri élet és a naplemente folyóiratában jelent meg. Sacramento közelében, Kaliforniában él.


A szarvasok és a szarvasfélék családjába tartozó állatok feldolgozását ismerhetjük meg a könyvből. Részletes, jól átlátható fotókkal illusztrálják a bontást. Megtanulhatunk alaplevet készíteni több fajta módon akár. Alapos információt szerezhetünk a tárolásról, szárításról és még a sütési időkről is.


A könyv több, mint 100 receptet tartalmaz a Föld összes kontinenséről. Még magyar vonatkozás is található benne.
A szarvast a fülétől a farkáig, tehát minden porcikáját felhasználja a szerző a receptjeihez. 
Grillezéshez is remek recepteket kaphatunk legyen egy egyszerű szarvasburgerről vagy éppen steakről szó.


A receptek roppant izgalmasak. Bemutatja a szerző, hogy szinte bármi elkészíthető szarvashúsból legyen szó ázsiai ételről, olasz kajáról, magyar gulyásról vagy éppen hamburgerről. 
A receptek alaposak, jól átláthatóak és könnyen értelmezhetőek. 
Az Amazon weboldalon keresztül megvásárolhatjátok ezt a keménytáblás, 304 minőségi oldalból álló könyvet 24,99 $-ért. Én 1 hónapon belül átvehettem a könyvet, teljesen ép, sérülésmentes állapotban. 
Érdekes kalandozás a szarvashús iránt rajongóknak ez a világ körüli recepteskönyv!

Népszerű bejegyzések