Magyar Konyha múltidézés


Így karácsony előtt előkerülnek a régi újságok és ilyenkor átlapozgatom őket egy-egy új ötletért. Vannak igazán régi darabok is. Sőt a példa jól mutatja, hogy már a Nagymamám is az én kedvenc magazinomat a Magyar Konyhát vásárolta. Úgy látszik ez már tradíció. Most egy rövid időutazásra kalauzollak el benneteket. Egészen pontosan 1993-ba, amikor még csak 88 Forintot kóstált ez az újság.

Persze mai szemmel már sok-sok mindent elavultnak tarthatunk benne, de érdekes kalandozást rejt egy-egy ilyen magazin, sőt még remek ötletekkel is gyarapodhatunk, hisz akkoriban nem voltak az emberek ennyire elkényeztetve az alapanyagok terén. 


A főzési fortélyok rovatban számtalan remek tippre találhat az ember. Kattintsatok a képekre és nagyobb méretben el is tudjátok olvasni akár a dupla pizza, akár a halszaporítás ötletét. 
Nekem például a rántott pontyfalatkák ötlete nagyon tetszik.


Az akkori háziasszonyok használható menü és terítésötletekkel is gyarapodhattak. Manapság a Magyar Konyha magazin már másról szól.
Inkább gasztrotörténelemmel, interjúkkal, aktuális trendekkel, néhány jó és több különlegesebb recepttel rendelkezik tapasztalt séfek, cukrászok tálalásában. Nagyon szeretem a mostani változatot is.

 
Ezért jó egy kicsit a régi anyagok között böngészni. Én például az idén biztosan elkészítem ezeket a csokoládés tallérokat! Próbáljátok ki ti is és küldjétek el nyugodtan a végeredményről a fotót!
 
Remek kis összefoglalót kaphattak a gasztronómiáért rajongók az éppen aktuális eszköztrendekből.  Időnként én is örömmel látnék ilyesmit egy-egy magazinban. Habár manapság az internetről azonnal tájékozódhatunk és külföldi termékeket is könnyen elérhetünk, azért egy-egy újdonságról remek lenne idő előtt értesülni.

Természetesen ezekben az időkben sem feledkeztek meg a szellemi táplálékról az újság szerkesztői. A konyha kalandoráról, vagyis Alexandr Dumasról is olvashatunk ebben a lapszámban vagy éppen Horváth Rozi néven vált ismert márkáról. 
Remélem tetszett ez a kis időutazás és azért néhány kiváló tippel is gyarapodtatok ma.

Kellemes ünnepi készülődést kívánok mindenkinek!

Népszerű bejegyzések