Hátszín szendvics kovászos bagettben
Mivel a héten a szegedi Rudi és Fickó felé vitt az utunk így
szinte kötelező volt a remek kovászos bagettből hozni egy-két-három… darabot. Lyukacsosak,
frissek, szépek és finomak. Nem csak a péksütemények
miatt érdemes erre a helyre betérni, hanem minden más miatt is. Kenyerek, pizzák,
köcsögleves, szendvicsek… Csemegézzetek az előző bejegyzésből és ha tehetiteklátogassátok meg a helyet.
Innen indult az egész történet. Azután beugrott, hogy jó
lenne valami gyors vacsorával kedveskedni „pocaknak” és előkerült egy friss szelet
hátszín a hűtőből. Akkor már nem szerettem volna a hagyományos hús-köret
vonalon tovább haladni, így készült el ez a szendvics. Igazi „mindent bele”
összeállítás.
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók 2 db szendvicshez:
1 db kovászos bagett
25 dkg marha hátszín
5 dkg vaj
1 ág rozmaring
só
őrölt fekete bors
salátakeverék
majonéz
kevéske Chillion csípős paprikakrém
➽ A bagettet elfelezzük és vízszintesen bevágjuk, mint egy
kiflit. Vékonyan megkenjük egy kevés Chillion csípős szósszal és saláta keverékből
egy kis alapot készítünk a hússzeleteknek.
➽ A hússzeletet frissen őrölt fekete borssal megszórjuk és egy
ág rozmaring és 5 dkg vaj kíséretében felforrósított serpenyőbe tesszük. Ízlés
szerint jól átsütve, közepesen átsütve vagy véresen készítjük el. Nálam a jól
átsütött és a közepesen átsütött változat a befutó, de például Fecóm igazi
ragadozó, így ő a véres változatra voksol.
➽ Amikor elkészül a hús, vékonyan megszórjuk nagy szemű sóval és alufólia alatt csupán 5-10 percet pihentetjük.
➽ Vékony szeleteket vágunk a megsült húsból és a szendvicsbe
sorakoztatjuk. Végül házi majonézzel meglocsoljuk az egészet és a bagett másik
felével befedjük. Azonnal fogyasztható! A szél sem fog érni benneteket, ha egy
ilyet befaltok! 😊
A fotó minőségéért elnézést kérek, de tényleg nagyon este volt már és vaku sem volt a közelben!
