Last minute - Gasztrokönyvek a fa alá

 

Vannak olyan helyzetek, amikor az utolsó pillanatban kell ajándékok után futkosni. Szerencsés helyzetben vagyok, mivel az egész családnak, barátoknak, ismerősöknek már megvásároltunk mindent már novemberben. Természetesen vannak kisebb módosítások, beszerzések, a főzéshez bevásárlás, de ennyi. Viszont az utolsó pillanatban még szükség lehet néhány ajándékötletre, akkor az idény egyenesen három roppant izgalmas kiadvány is a piacra került. 


Péterfy-Novák Éva és Szentesi Éva

Damaszt és paprikás csirke


Abszolút favorit ez a könyv nálam. Rövid gasztronovellák gyűjteménye, tökéletesen jól használható receptekkel a nagymama konyhájától, egészen a "férfibolondító" finomságokig. Bepillantást nyerhetünk a szerzők életébe, érzéseibe és egy-egy ételhez fűződő kapcsolatukba. Olykor érzelmi hullámvasúton ülünk a sorokat olvasva: megdöbbenünk, sírunk és nevetünk. Könnyed gyűjtemény és inspiráló receptekkel.

A könyv ára: 3999 Ft


Saly Noémi 

Hatszáz tojás, egy se görbe


Saly Noémi nevét nem kell bemutatni a gasztrorajongóknak. Minden egyes alkalommal valami igazi különlegességet kapunk tőle, amikor egy-egy könyv megszületik. Most repüljünk vissza egészen 1854-be egy jómódú nyugat-dunántúli háziasszony konyhájába, ahol egy kézzel írt füzetből varázsolt jobbnál jobb ételeket. Molnár Juliának édesanyja gyűjtött össze jó néhány tanácsot, receptet ebbe a füzetbe, hogy elkerülve a háztól méltó háztartást vezethessen majd a fiatal asszony. Ilyen füzetből akad néhány a családi kincsek között, de ennyire jól kibontott történeti háttérrel, a kor adott sajátosságaival megtűzdelt leírás ritka. Merüljetek el egy csipetnyi történelemben.

A könyv ára: 4780 Ft


Dragomán György 

Főzőskönyv - Írások főzésről és evésről

 

Dragomán György könyveivel és gasztroírásaival számtalan helyen találkozhatunk. Szeretem, hogy a sorokat olvasva szinte látom a frissen kiszedett gőzölgő levest, érzem a friss kenyér illatát vagy éppen a hűsítő bodzaszörp kellemes ízét. Remek történetek gyűjteménye ez a könyv, emellett jól használható receptek sorozata. Szórakoztató írás a gasztronómia szerelmeseinek! 

A könyv ára: 4999 Ft


https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

              

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések