Házi prézli


Fiúk, Lányok a mai nap vicces konyhai malőrökkel tarkított volt. A kuka jó szolgálatot tett :-) Még egy kenyeret is sütnöm kellene, de ilyen rossz ómenek mellett rettegve kezdek bele! :-) Most egy nagyon gyors és praktikus konyhai trükköt osztok meg Veletek!

Biztosan mindenki konyhájában akad el nem fogyasztott kenyér. Ha éppen nem bundás kenyérként végzi nálunk, akkor feldarabolom kisebb kockákra és irány a sütő. Lehet ez barna kenyér, mint a képeken vagy éppen fehér, mindegyikből kiváló alapanyag készül!

Alacsony lángon addig szárítom, amíg kopogós, szinte törhetetlen, de nem sötét színű darabkákat kapunk. Várjuk meg, hogy hideg legyen az összes kocka. Ezután húsdarálón keresztül őröljük finom pergő prézlivé. Én az itthoni kis multi gépemmel darálom finom zsemlemorzsává. Ki milyen eszközzel rendelkezik otthon, azzal oldja meg.


Így mindig van itthon finom zsemlemorzsa. Nálunk az én imádott Nagypapám készítette a család számára a panír alapelemét. Teljesen más egy igazi házi panírral készült husi! Próbáljátok ki!

Szép napot kívánok Mindenkinek! 

Népszerű bejegyzések