Citromos csirke - pikáns ízek, kevés munka
Be kell vallanom, amikor először olvastam a recept alap változatát eléggé szkeptikus voltam. Szeretem kipróbálni az új ízeket, de ettől idegenkedtem. Kár volt! Nagyon nagy kár! A legegyszerűbb pácolás, és a legporhanyósabb, ízletes hús lett az eredmény. Aki egyedül vagy kettesben tengeti napjait, azoknak is tökéletes étek, mert 1-2 napot a pácban eláll a hűtőben és kedvünk szerint bármikor bedobhatjuk a sütőbe.
Hozzávalók 2 db egész csirkecombhoz
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 tk. friss kakukkfű aprítva
1 tk. friss rozmaring aprítva
1 tk. só
1 tk. fekete bors
2 db egész csirkecomb
2-3 ek. olvasztott margarin vagy vaj
2. ek. reszelt citromhéj
1. Keverjük össze a citromlevet, zúzott fokhagymát, kakukkfüvet, sót, borsot, citromhéjat egy zacskóban, akkorában, amelyben elfér két darab csirkecomb.
2. Csak dobjuk a combokat a zacskóba, zárjuk le és masszírozzuk át a tasakon keresztül a húsokat. Minimum 2 órára mehet a hűtőbe az egész. De az sem okoz gondot, hogy ha sütés előtti este készültök elő.
3. A sütőt melegítsétek elő a legmagasabb hőfokon.
4. Tegyétek egy tepsibe a combokat a bőrös felükkel felfelé.
5. Kenjetek meg minden egyes darabot olvasztott margarinnal vagy vajjal.
6. Vegyétek le közepes lángra a sütőt és rakjátok be a combokat kb. 50 percre
7. A sütés felénél öntsétek a húsokra a zacskóban maradt keveréket.
8. Addig süssétek a combokat, amíg ínycsiklandozóan ropogós pirosra nem sül a bőr.
9. Sütés után fedjétek le fóliával a csirkét és 10 perc múlva már tálalhatjátok is.