Citromos csirke - pikáns ízek, kevés munka


Be kell vallanom, amikor először olvastam a recept alap változatát eléggé szkeptikus voltam. Szeretem kipróbálni az új ízeket, de ettől idegenkedtem. Kár volt! Nagyon nagy kár! A legegyszerűbb pácolás, és a legporhanyósabb, ízletes hús lett az eredmény. Aki egyedül vagy kettesben tengeti napjait, azoknak is tökéletes étek, mert 1-2 napot a pácban eláll a hűtőben és kedvünk szerint bármikor bedobhatjuk a sütőbe.


Hozzávalók 2 db egész csirkecombhoz

1/2 teáscsésze friss citromlé
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 tk. friss kakukkfű aprítva
1 tk. friss rozmaring aprítva
1 tk. só
1 tk. fekete bors
2 db egész csirkecomb
2-3 ek. olvasztott margarin vagy vaj
2. ek. reszelt citromhéj

1. Keverjük össze a citromlevet, zúzott fokhagymát, kakukkfüvet, sót, borsot, citromhéjat egy zacskóban, akkorában, amelyben elfér két darab csirkecomb. 

2. Csak dobjuk a combokat a zacskóba, zárjuk le és masszírozzuk át a tasakon keresztül a húsokat. Minimum 2 órára mehet a hűtőbe az egész. De az sem okoz gondot, hogy ha sütés előtti este készültök elő. 

3. A sütőt melegítsétek elő a legmagasabb hőfokon. 

4. Tegyétek egy tepsibe a combokat a bőrös felükkel felfelé. 

5. Kenjetek meg minden egyes darabot olvasztott margarinnal vagy vajjal. 

6. Vegyétek le közepes lángra a sütőt és rakjátok be a combokat kb. 50 percre

7. A sütés felénél öntsétek a húsokra a zacskóban maradt keveréket.
 
8. Addig süssétek a combokat, amíg ínycsiklandozóan ropogós pirosra nem sül a bőr.

9. Sütés után fedjétek le fóliával a csirkét és 10 perc múlva már tálalhatjátok is. 

10. Citrom szeletekkel tálaljátok és a parmezános sült burgonya is mesésen passzol hozzá.




Népszerű bejegyzések