Food Revolution 2012 - Budapest
Néhány hete Jamie Oliver Food Revolution napjáról szól minden gasztrokörökben.
Én egy szívemhez közel álló projektben vettem ki a részemet. Lénárt Gitta ( A Nyersétel Akadémia egyik alapítója) oldalán segíthettem az újpesti Szűcs Sándor Általános Iskolában, egy egészségnap keretében. A gyerekek és a szüleik is megismerkedhettek, hogy milyen egyszerűen és milyen finom ételeket lehet készíteni zöldségekből, gyümölcsökből feldolgozás, főzés és sütés nélkül. Néhány dolgot átemeltem a saját konyhámba is az elvekből és valóban olykor szokatlan, de mégis mennyei falatok közül csemegézhettünk.
Szeretek gyerkőcökkel együtt játszani, dolgozni, mivel bennük még ott van az érdeklődés, az őszinteség és a közvetlenség.
Apróbbak és nagyobbak csak úgy nyüzsgtek az asztal körül. A csemeték zöldségekből és gyümölcsökből ötletes figurákat készítettek, transzparenseket rajzoltak, érdeklődtek, hogy éppen mi-micsoda.
Íme egy kis válogatás az ügyes kicsik műveiből!
A nap finomságainak egy része...
Végül a gyerkőcök rajzai...
Engem roppant nagy öröm töltött el, hogy ilyen nagy lelkesedéssel vágtak bele a mozgalomba a gyerkőcök! Egy kis magot sikerül Gittával együtt elültetni!
Remélem jövőre ugyanígy összehoz bennünket majd a sors!