Rántott-töltött tojás
Most ismét egy jó időre előkerültem. Folyamatosan osztom meg Veletek a sok-sok új információt, receptet. Annyi minden jó dolog történt a közelmúltban, hogy el sem hiszem. Játékok (igen több is kilátásban van már) várnak a közeljövőben rátok, de erről egy kicsit később bővebben beszámolok. Ma 11-re megyek bonbon kurzusra is, ennek végkimenetelét is bemutatom majd:-)
Most egy gyors, húsmentes villám vacsi vagy éppen hidegtál kiegészítésként is tökéletesen funkcionáló ötletet mutatok be Nektek. Akinek van otthon tyúkja, ez a fogás igen költséghatékony lesz, akiknek nincs azok se búsuljanak. A tojásárak valamelyest lefelé kúsznak mostanság. Könnyű salátával kiegészítve tökéletes vacsorát kaphatnak azok, akiknek megtetszik ez az étel.
Hozzávalók 2 személyre:
4 db tojás
10 dkg gomba (fehér csiperke)
1 kicsi csokor petrezselyem
2 ek. olaj
szerecsendió ízlés szerint (én 2 reszelésnyit adok hozzá)
1 kk.só
1 kk. bors
1 ek. mustár
zsemlemorzsa
tojás
liszt
kb. 1-2 dl olaj a sütéshez
1. A tojásokat megfőzzük a szokásos módon, megpucoljuk és hagyjuk kihűlni.
2. Következő lépésben a tojásokat hosszában félbevágjuk és a megfőtt sárgáját kikaparom mindegyik tojásnak egy külön edénybe.
3. Gombát megpucolom, kicsire darabolom, majd a petrezselymet összeaprítom és 2 ek. olajon megdinsztelem az egészet.
4. Majd a tojássárgákhoz adom a fenti keveréket. Ízesítem mustárral, szerecsendióval, borssal és sóval. Szép kenhető masszává keverem.
5. A félbevágott tojásokat megtöltöm a masszával, majd összenyomom a két felet.
6. Hagyományos módon liszt, tojás, zsemlemorzsa hármasba panírozom az újra összeillesztett tojásokat és forró olajban szép aranybarnára sütöm ezeket.
7. Félbe vágva tálaljuk a tojásokat egy finom saláta kíséretében, de nagyon jól mutat még egy hidegtálon vagy éppen sültes fatányéron!
Legyen szép napotok!