3 íncsiklandozó gasztroprogram feburárra


A februári hónap már igazán jó kis programokkal kecsegteti az éhes gasztrorajongókat. Most megosztom Veletek az én hármasomat: 

2016. február  5 - 7.
Fonyódi Kolbászfesztivál 2016. február  5 - 7.
A Balaton egyik legnagyobb téli gasztronómiai programja a Fonyódi Kolbászfesztivál 2016-ben is remek kulináris élményekkel várja az ínyenceket. A Fonyódi Városi Sportcsarnok újra megtelik tekeredő kolbászokkal és túlcsordul a pálinkával. Idén is lesznek izgalmas ingerborzoló gasztronómiai versenyszámok, így minden vállalkozókedvű amatőr és profi böllért vár a Fonyód Városi Disznótor és Kolbásztöltő verseny.
További információ itt: http://www.torzsasztal.com/februar/kolbaszfesztival-fonyod-2016.html#sthash.Zd0Z14ys.dpuf

Szegedi Csokoládéfesztivál 2016. február 12 - 13.
Február 12-én és 13-án Szegeden készül el a Világ Legnagyobb Ford Mustanggal Töltött Bonbonja. Az őrült produkció egyediségét a „tölteléke” adja meg, amely a budapesti DF tuningműhely 1100 lóerős Shelby GT 500 Mustangja. Az autó különlegessége – lenyűgöző megjelenésén és irtózatos teljesítményén túl – hogy tavaly tavasszal Európa legnagyobb tuning-showján és tuningautó-szépségversenyén, a Bodensee Tuning World-ön, első és egyedüli magyar indulóként megnyerte John D’Agostino tuning-legenda különdíját. Az izomautó szörnyeteget Vanya Gábor chocolatier szakmai vezényletével pénteken kezdik összecsokizni és szombat késő délutánra készül el teljesen a csokiautó, mindez kulisszatitok-mentesen, a vendégek szeme láttára.
Az extrém rekord mellett a tavalyi Csokifesztivál legnagyobb sikert arató programja, az őrületes csokiszobrász show idén sem maradhat el. Az ország elsőszámú, világbajnok jégszobrásza, M. Tóth Zsolt teljesen egyedülálló módon egy majd egy mázsás tömör csokoládétömbből varázsol szobrot a nézők szeme láttára. A hazai kézműves csokoládékultúra legjavát felvonultató vásáron csokiból készült szerszámokat, grillázsból készített édességcsodákat és az International Chocolate Awards-on díjazott karamellizált fehér csokoládéba burkolt mangó bonbont és tonkabab pralinét is kóstolhatunk majd, sőt egy több mint 2 méteres csokoládészökőkútnál is hódolhatunk csokiszenvedélyünknek. 
- See more at: http://www.torzsasztal.com/februar/csokifesztival-szeged-2016.html#sthash.tKRaVRGY.dpuf
 Február 12-én és 13-án Szegeden készül el a Világ Legnagyobb Ford Mustanggal Töltött Bonbonja. Az őrült produkció egyediségét a „tölteléke” adja meg, amely a budapesti DF tuningműhely 1100 lóerős Shelby GT 500 Mustangja. Az autó különlegessége – lenyűgöző megjelenésén és irtózatos teljesítményén túl – hogy tavaly tavasszal Európa legnagyobb tuning-showján és tuningautó-szépségversenyén, a Bodensee Tuning World-ön, első és egyedüli magyar indulóként megnyerte John D’Agostino tuning-legenda különdíját. Az izomautó szörnyeteget Vanya Gábor chocolatier szakmai vezényletével pénteken kezdik összecsokizni és szombat késő délutánra készül el teljesen a csokiautó, mindez kulisszatitok-mentesen, a vendégek szeme láttára. Emellett számtalan ínycsiklandozó program és kóstolni való finomság várja a vendégeket!
Forrás:http://szeged.hu/hirek/
Még több információ itt: http://szeged.hu/hirek/

Budapesti Böllérfesztivál - 2016. február 19-21.
 Sertésből készült hazai és nemzetközi ételekkel, kézműves élelmiszerekkel, tanyasi mulatsággal és koncertekkel várja a látogatókat az első Budapesti Böllérfesztivál péntektől hétfőig a fővárosi Millenáris parkban.
A fesztiválon több száz sertésből készült gasztronómiai különlegességet kóstolhatnak a látogatók, sőt elkészítésüket is megtanulhatják.
Még több információ itt: http://budapestibollerfesztival.hu/

Népszerű bejegyzések