Tejszínes-mustáros csirkemell rövidcső tésztával
Ma
egy hihetetlenül könnyű receptet hoztam! Olyan igazi összedobálós! A
hagyományos mellett szinte bármelyik ízesített tésztánk is passzol
hozzá! A kép minőségéért ezer bocsánat, de ezt a fogást nem hagyhattam
ki!
Elkészítési idő: maximum 40 perc
Hozzávalók 2 -3 személyre:
25 dkg rövidcső tészta
30 dkg csirkemell
5 dl tejszín
4 gerezd fokhagyma
1 tk. oregánó
6 ek. mustár (ha van magos mustárunk akkor 5 ek. sima és 1 ek.magos)
só
őrölt bors
3 ek. olaj (olíva)
Egy magas falú serpenyőbe 3 ek. olívaolajat teszünk és felforrósítjuk.
Közben a csirkemellet ízlés szerint felkockázzuk vagy felcsíkozzuk. Mi kb. 2x2 cm-es kockákat vágtunk.
Majd sózzuk és borsozzunk enyhén a húst és a forró serpenyőben közepes fokozaton folyamatos kevergetés mellett kb. 3-4 percig pirítjuk.
Ezután megszórjuk oregánóval a húst, 4 gerezd fokhagymát rányomunk fokhagymanyomóval és 6 ek. mustárral összekeverjük a serpenyőben lévő félkész csirkefalatokat.
Végül hozzáöntjük a tejszínt az előbbiekhez, alaposan elkeverjük és körülbelül 20 percig alacsony lángon főzzük.
Közben a tésztát sós bő vízben kifőzzük.
A tésztát és a tejszínes-mustáros csirkemellet összekeverjük és melegen tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: maximum 40 perc
Hozzávalók 2 -3 személyre:
25 dkg rövidcső tészta
30 dkg csirkemell
5 dl tejszín
4 gerezd fokhagyma
1 tk. oregánó
6 ek. mustár (ha van magos mustárunk akkor 5 ek. sima és 1 ek.magos)
só
őrölt bors
3 ek. olaj (olíva)
Egy magas falú serpenyőbe 3 ek. olívaolajat teszünk és felforrósítjuk.
Közben a csirkemellet ízlés szerint felkockázzuk vagy felcsíkozzuk. Mi kb. 2x2 cm-es kockákat vágtunk.
Majd sózzuk és borsozzunk enyhén a húst és a forró serpenyőben közepes fokozaton folyamatos kevergetés mellett kb. 3-4 percig pirítjuk.
Ezután megszórjuk oregánóval a húst, 4 gerezd fokhagymát rányomunk fokhagymanyomóval és 6 ek. mustárral összekeverjük a serpenyőben lévő félkész csirkefalatokat.
Végül hozzáöntjük a tejszínt az előbbiekhez, alaposan elkeverjük és körülbelül 20 percig alacsony lángon főzzük.
Közben a tésztát sós bő vízben kifőzzük.
A tésztát és a tejszínes-mustáros csirkemellet összekeverjük és melegen tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok!
Az Óföldeáki Tésztaüzem webshopjában vásárolhattok rövidcső tésztát, de emellett számtalan más hagyományos és különleges alapanyagból válogathattok!