Csirkemájas - gombás tészta gyors vacsorára
A tésztában található paradicsompüré vitaminokban gazdag, a máj szintén jó tápanyagforrás. Például a májban rengeteg A-vitamint található. Emellett magas a cink, magnézium, foszfor, szelén és a vas tartalma van. A vitaminok közül tartalmaz még C, B6, B12-t, és riboflavint. Mindezeket megbolondítjuk egy kis gombával és újhagymával és máris lehet falatozni a laktató ételt. Imádom ezt a gyors ételt! Próbáljátok ki velem!
A mai fogás a következő lesz:
Elkészítési idő: maximum 40 perc
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg paradicsomos orsótészta
víz a tészta főzéséhez
25 dkg csiperkegomba
3 szál újhagyma
50 dkg csirkemáj
só
őrölt bors
olaj (napraforgó vagy olíva)
A csirkemájat alaposan megmossuk, a csiperkét és az újhagymát megtisztítjuk.
A nagyobb darab májakat megfelezzük, a gombát vastagabb szeletekre vágjuk és az újhagymát szintén vastagabb darabokban felkarikázzuk.
Egy nagy serpenyőbe 4-5 ek. olívaolajat öntünk, felforrósítjuk és a májat hozzáadjuk. 10 percig gyakori kevergetés mellett pirítjuk, majd ezután az újhagymát és gombát is beletesszük! Megborsozzuk a serpenyő tartalmát és további 15 percig sütjük. Egy vastagabb májdarabot érdemes átvágni és ha már nem véres a belseje, akkor le lehet húzni a tűzről.
Ekkor sózzuk meg a serpenyő tartalmát! Ha korábban fűszerezzük, akkor megkeményedhet a máj és rágós lesz!
Közben bő lobogó vízben 3-4 perc alatt kifőzzük a tésztát és lefedve még pihentetjük 5 percig benne! Ezután szűrjük le!
A sült zöldséges májjal összekeverhetjük a tésztát, de külön is tálalhatjuk!
Ízlés szerint frissen vágott zöldhagymával megszórhatjuk az ételt!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A paradicsomos tésztát keressétek az Óföldeáki Tésztaüzem kínálatában: http://net-teszta.hu/termek/10099:paradicsomos_orso