Rozmaringos kolbásszal töltött karaj
Disznóhúst azért fogyasztunk szilveszterkor, mert a hagyományok szerint szerencsét hoz. Ugyanis a kurta farkú az orrával előre túr és a földből kiforgatja a szerencsét.
Egy nagy klasszikus került most a cserépedénybe így szilveszterre ajánlva.
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók 4 személyre:
1,5 kg csontos-bőrös sertéskaraj
4 ág rozmaring
1 szál kolbász
4 gerezd fokhagyma
só
őrölt fekete bors
Első lépésben a cserépedényt beáztatjuk 1 órára.
A csontos, bőrös karajt vágjuk kb. 2 centiméterenként és át a csonting.
Minden egyes bevágásba aprított fokhagymát, rozmaringleveleket, sót és borsot szórunk.
Végül átszúrjuk egy hosszú, éles késsel a karaj közepét és beledugjuk a kolbászt végig.
Kívülről is megszórjuk a húst sóval és borssal, mellé néhány ág rozmaringot teszünk. Lefedjük az edényt és kb. 90 perc alatt lefedve megsütjük. További 15-20 percig fedő nélkül sütjük a végén a húst, hogy szép piros színt kapjunk és ropogjon a bőr. De vigyázzunk, hogy ki ne szárítsuk a töltött karajt.
Hagyományosan lencsesalátával és krumplipürével tálaljuk a kész finomságot!
Nyomtasd ki a receptet!