Sajtos kelkáposzta és brokkoli
Egy egyszerű, de mégsem hagyományos köretet ajánlok Nektek az ünnepi asztalra. Kelkáposztát és brokkolit szinte mindenhol találhatunk a boltokban, piacokon.
A kettő házasságából egy kis sajttal bolondítva most egy olyan finomságot készítek, amely bármilyen húshoz jól passzol.
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 2-3 személyre:
25 dkg brokkoli
25 dkg kelkáposzta
5 dl tej
2 ek. liszt
6 reszelésnyi szerecsendió
5 dkg parmezán sajt
5 dkg maasdamer sajt
só
őrölt fekete bors
4 ek. olívaolaj
A brokkolit kicsi rózsákra szedjük, a kelkáposztát felkockázzuk. Összekeverjük a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk ezeket és egy tűzálló tálba öntjük ezeket.
Olívaolajjal vékonyan meglocsoljuk a köretünket és elkészítjük a tejmártást. Egy edénybe két púpozott evőkanál lisztet teszünk és csomómentesre keverjük 5 dl tejjel. Sózzuk és 6 reszelésnyi szerecsendiót adunk hozzá. Addig főzzük, amíg sűrű mártást nem kapunk.
Ezután meglocsoljuk a mártással a zöldségeket. Vegyesen megszórjuk reszelt parmezánnal és maasdamer sajttal.
Közepes fokozaton (4-es gáz, 180°C villanysütő)körülbelül 40 percig sütjük a köretet.
Melegen tálaljuk húsok mellé.
Nyomtasd ki a receptet!