Tüzes melegszendvics



Az egyik kezdő receptem a chili chutney volt itt a blogon. Azóta eltelt már jó néhány év, de még mindig töretlen lelkesedéssel készítem ezt a csípős kis krémet. Mivel mostanság a házi kenyér sütésének fortélyait próbálom elsajátítani így, következzen egy recept egy régi és egy új munkám összeházasítása.  


Hozzávalók 6 szendvicshez:

6 szelet kenyér
1 nagy pohár zsíros tejföl ( 330 g) vagy sajtkrém
1 db tojássárgája
1/2 tk. só
1 tk. bors
1 ek. mustár
10 dkg reszelt sajt 
1 kicsi üveg chili chutney

➽ 6 nagy szelet kenyeret kenyérpirítóban vagy egy serpenyőben megpirítunk és egy tepsibe sorakoztatjuk ezeket. 

Ezután a chili chutneyt elosztjuk a 6 kenyérre. Ízlés szerint lehet vastagon vagy vékonyabban kenni.
Egy tálkában a tejfölt, a tojássárgájával, sóval, borssal, sajttal és a kihagyhatatlan mustárral összekeverjük. Ezeket szintén a szendvicsek tetejére 6 egyenlő részben szétosztjuk és forró sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Nehogy azt gondoljátok, hogy égetően tüzes lesz a finomság. Nagyon jól ellensúlyozza a finom krémes teteje. 
A sütőből kivéve kicsit bevagdossuk a szendvics tetejét és egy kis worchester szósszal megöntözzük. De ez az utolsó lépés már csak ízlés kérdése. Egy kis kevert salátát kínálunk mellé. Kiváló étel egy gyors reggelire vagy éppen vacsorára.

Már most jelzem, hogy egy eléggé megosztó étel. Valaki vagy elkerüli, vagy imádni fogja! Én azok táborába tartozom, akik imádják a tüzes melegszendvicset!

https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések