Sült osztriga
Ha valaki nem szereti a nyers osztrigát vagy éppen még a gondolattól is irtózik, akkor ezt a sült változatot ajánlom a figyelmébe. Arcachonban járva számtalan osztrigát kínáló étterembe botlottam és a legváltozatosabb formában lehetett kóstolni ezeket az ínycsiklandozó tengeri herkentyűket.
Most megosztom a következő változatot veletek!
Hozzávalók 2 db osztrigához:
Elkészítési idő 10-15 perc:
2 tk. vaj
2 gerezd fokhagyma
2 tk. apróra vágott petrezselyem
2 db osztriga
2 tk. panko morzsa
50 dkg só
➽ Egy tűzálló edénybe sót öntünk, elegyengetjük és ebbe ültetjük bele az osztrigák azon felét, amelyben a kagylóhús van.
➽ A kagylóra először vajat, zúzott fokhagymát szórunk, majd rá aprított petrezselymet és végül panko morzsát.
➽ Forró sütőben kb. 10-15 perc alatt elkészítjük. Tálaláskor érdemes friss sóágyra helyezni az osztrigákat.
