Bloemenmarkt - Virágpiac Amszterdamban

Ma nem egy klasszikus piacra kalauzollak el benneteket. A világ egyetlen úszó virágpiacán jártam Amszterdamban. 1862-ben hozták létre a piacot és most virtuálisan elkalauzollak benneteket. "Piacmániás" vagyok, ezért kap helyet ez a kakukktojás is ebben a kis gyűjteményben. Megjegyzem kapható itt a virágok mellett még zöldség és fűszer vetőmag is. De legnagyobb tél idején is termő narancsfa, olívafa is kapható.

A Singel csatornán helyezkednek el a vízre épített úszó házikók. Virágok, virághagymák, magok, művirágok, kertészeti kiegészítők, rengeteg szuvenír kapható itt. 

Aki igazi holland tulipánokat szeretne látni a kertjében, annak igazán könnyű dolga lesz. Jutányos áron hozzá lehet jutni 1 darabtól egészen több 1000 darab hagymához.


Aki igazi holland tulipánokat szeretne látni a kertjében, annak igazán könnyű dolga lesz. Jutányos áron hozzá lehet jutni 1 darabtól egészen több 1000 darab hagymához. De igazi virágok mellett élethű mű, cserepes virágok is megtalálhatóak. 

Számomra az alábbi üzlet volt a legszebb. A plafonról végig rózsaszín virágok lógtak. Az összhatás egyszerűen bámulatos volt. Az árukészlet szinte mindegyik üzletben hasonlóak, az árak is körülbelül azonosak.

 


Meg kell jegyeznem, hogy csupán néhány euróból mutatós emlékeket vihetünk magunkkal haza. Nem kell vagyonokat költeni. Én például mindig csodálom, amikor a holland tulipánok nyílnak a kertünkben tavasszal. Ha a holland fővárosban jártok, akkor mindenképpen iktassátok be a kirándulásaitok sorába.  

Nyitva: 

H - Szo 9:00 - 17:30-ig 

V 11:00 - 17:30-ig



Népszerű bejegyzések