Gyors ebéd - Medvehagyma pestos spagetti kaliforniai paprikával




Ha már elraktuk a mennyei medvehagyma pestonkat, akkor érdemes egy gyors recepttel kipróbálni, hogy ne csak a hűtőben pihenjen. Bevallom én villámebédként ezt ettem a héten. Igen fiúk és húsimádó barátaim ez nem az az étel, amellyel 8 órát kapálhatunk kint a kertben, de egy gyors és ízletes fogásként biztosan megállja a helyét egy rohanós napon. 

Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók 1 személyre: 

15 dkg spagetti   
1,5 liter víz és egy csipet só a főzéshez
1 ek. medvehagyma pesto
5 dkg kaliforniai paprika
tálaláshoz friss parmezán és frissen aprított medvehagyma 
egy csipet só

➽ A tésztát lobogó sós vízben feltesszük főni. Ez kb. 10 percet vesz igénybe. Én mindig egészben hagyom a spagettit, de ez ízlés kérdése. 

➽ Amíg a tészta megfő, addig a paprikát vékony csíkokra vágjuk.

➽ A megfőtt tésztát leszűrjük és még melegen összekeverjük a 1 evőkanál medvehagyma pestoval és a friss, csíkokra vágott kaliforniai paprikával. Én egy csipet sóval ilyenkor meghintem az egészet és alaposan összeforgatom.

➽ Tálaláskor egy kevés reszelt parmezánnal megszórjuk a tészta tetejét és ha akad a kezünk ügyébe még friss medvehagyma, akkor abból is szórhatunk rá.

➽ TIPP HÚSIMÁDÓKNAK! 15 dkg csíkokra vágott csirkemellet sózva, borsozva megpirítunk kevés olívaolajon és ezt a tésztához adjuk. Extra tipp: Csirkehús helyett személyenként 10-15 dkg pirított garnélarák is kerülhet a tésztához. Menyei gyors ételt varázsolhatunk ebből a néhány hozzávalóból.


https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések