Ha megütöm a lottón a főnyereményt...

... akkor biztosan beszerző körútra indulok.

Mindenkinek vannak kimondva vagy kimondatlanul költséges álmai a konyha területén is. De gondolatban nézzük meg, hogy mit is hozhatna egy jó tündér Nekem, ha kizárólagosan a konyhát nézem! Mert álmodozni szabad és kell is:-) Enélkül nincsenek újabb és újabb célok, megvalósítással járó örömök. Majd, ha egy kis extra jövedelemre teszek szert (bankot rabolok, beállok sajt lyukasztónak vagy vonatkerék pumpálónak), apránként beszerzem a következő darabokat!


Szerelem első látásra! Először évekkel ezelőtt Bécsben találkoztam ezzel a csodamasinával. Kitchenaid Artisan robotgép csak és kizárólag piros színben, ez a megvalósítandó álom. 1919-ben került a piacra az első ilyen gép. Jellemzője az időtállóság, tökéletes felépítés, sokoldalú alkatrészek. Ergonomikus robotgéppel a sütés-főzés gyerekjáték. Billenthető fejrendszerével a mixer és a keverőtál könnyedén cserélhető. 10 sebességfokozata az élelmiszer típusának megfelelően állítható be. Kenyér, vagy akár pizza élesztős tésztájának dagasztására is alkalmas. Teljesítmény: 300 W Elektromos ellátás: 220V, 50Hz A géphez 12 féle kiegészítő vásárolható (pl. olasz tészta készítő, húsdaráló, gabona őrlő, kolbász töltő, zöldség szeletelő...). Számtalan színben kapható kb.          130 -180 000 Ft-ért. Kép forrása:www.kitchenaid.com  

Egy elzászi hölgy fantasztikus lekvárjaiért rajong az egész kulináris világ. Christine Ferber titka: maga válogatja és főzi a mesés ízkombinációban a finomabbnál finomabb lekvárokat. A legnevesebb francia cukrászok, sztárséfek versengenek műveiért a világ bármely pontján. Ragaszkodik a kézműves manufaktúrája által készített hagyományokhoz. Úgy vallja, hogy 4 kg gyümölcs főzése ideális egy edényben, hogy az állaga tökéletes legyen. 
Családi cukrászdáját a mai napig elzászi borvidék szívében, Niedermorschwihr faluban vezeti. 
Védjegyéve a pöttyös fedő és az apró masni, melyet lezáráskor maga tesz az üvegre.
 A könyv minden évszakra különleges variációkat kínál 270 receptjével. Sajnos elég nehéz itthon hozzájutni. Már vadászom egy ideje. Kizárólag német nyelven kapható. Ára: 12 000 és 16 000 Ft között mozog.




 Solingen-Wüsthof Classic szakácskések minden mennyiségben. A kovácsolt acélból készült, rozsdamentes vágófelülettel rendelkező késeket 1814 óta, immár a 7. generáció vezette német cég gyártja. A klasszikus szakács kés – a kényelmes, dizájnos acélmarkolat és a könnyű élezhetőség eredményeként – kiválóan alkalmas szeletelésre és mindenféle konyhai vágómunkára. Van szerencsém néhányat ebből a csodaszerszámból birtokolni. Fogalmazzunk úgy, hogy örök élet meg egy nap! Az ár teljesen változó apróbb darabok már 7 000 Ft-tól , normál kések 20-25 000 Ft között mozognak, utána pedig a csillagos ég. 
Itt vásárolhattok, ha kedvet kaptok: www.extrametal.hu

 A Larousse gasztronómiai lexikon napra kész enciklopédia híres mesterszakácsoknak, kezdő séfeknek, otthon főzőknek, és mindazoknak, akik szeretnek enni és főzni, akik szeretnék megismerni a francia gasztronómiát, a klasszikus konyhaművészet alfáját és omegáját.
A Larousse gasztronómiai lexikon 1938-ban jelent meg először, és azóta a kulináris ismeretek első számú forrásának számít. Nem szakácskönyv, hiszen 4000 szócikkében minden megtalálható a legkülönfélébb receptektől kezdve a főzési eljárásokig, a hozzávalókig, az alapanyagok fajtáinak leírásáig, a konyhai felszerelésekig, az egyes ételek történetéig vagy a leghíresebb szakácsmesterek életrajzáig, hogy csak néhányat említsünk.
Ez az a lexikon, amely nem hiányozhat a mesterszakácsok, séfek és a gasztronómiai babérokra áhítozó amatőrök könyvespolcáról sem. 1700 színes kép segít eligazodni a zöldségek, gyümölcsök, húsok és sajtok felhasználási lehetőségeiben. 200 egész oldalas fotón lépésről lépésre követhetjük az ételkészítés folyamatait. A felújított, kiegészített kiadás tartalmazza a legkorszerűbb technikákat, és 400 képes riport enged bepillantást a világ legnevesebb éttermeibe. Az egyszerű leírású szócikkek kereszthivatkozásai, a név- és tárgymutatók megkönnyítik a keresést. A receptek és az alapanyagok betűrendes gyűjteménye nem csak az eligazodásban segít, hanem újabb és újabb megoldásokra, összeállításokra is sarkall.
A legendás lexikon, amely gasztronómiai értékei mellett magával ragadó, érdekes olvasmány is, a Geopen Kiadó fordításában immár magyarul is hozzáférhető. 
960 oldal, 4000 szócikk, 2500 recept, 1700 illusztráció
Ár : 20 000-25000 Ft

Forrás: http://www.geopen.hu



 



 Öntöttvas edények! Sajnos manapság úgy általában nem valami tartósak a piacra dobott termékek.

Nagyon szeretnék Staub öntöttvas edényekkel bespájzolni egyszer. Akár még a kemencébe is besuvaszthatom őket. De igen, igen költségesek. 

 A Staub család vállalkozását Francis Staub nagyapja, Auguste Waldner indította útjára 1892-ben egy konyhai eszközöket árusító bolt megnyitásával a franciaországi Alsace-ben. A cég irányításának átvételét követően nem sokkal a karizmatikus Francis Staub elhatározta, hogy megváltoztatja a cég profilját. 1974-ben felvásárolt egy közeli vasöntödét és ezzel megszületettek a Staub főzőedények. A cég növekedésével további felvásárlások is történtek. Jelenleg - több mint 30 év elteltével - a Staub gyár megkérdőjelezhetetlenül vezető Franciaországban az kulináris öntöttvas termékek piacán.
Világszerte számos híres séf - többek között Paul Bocuse, Thomas Keller, Jean Joho és Joel Robuchon - használja a cég termékeit, melyek ötvözik a hagyományost a modernnel. A termékek fejlett kialakítása elősegíti a bennük készült ételek ízének kiemelését.


Számos jellemzője teszi egyedivé a Staub edényt:

  • A fekete matt zománc réteg biztosítja az edény időállóságát, egyúttal megakadályozza a lepattogzást, ill. az elszíneződést. E réteg kezdetekben nem képez tapadásmentes bevonatot, ugyanakkor a használat során a főzéshez használt zsiradékok természetes módon kialakítanak egy tapadásmentes felületet az edény belsejében.
  • Az öntöttvas test sokáig megőrzi a hőt, így a benne lévő étel sokáig meleg marad még az követően is, hogy levették a tűzhelyről, ill. kivették a sütőből. Főzés közben a hőt egyenletesen osztja el, ezáltal az étel egyenletesebben fő meg és ízletesebb lesz.
  • Az összes Staub edény fedőjének alján apró tüskék vannak, melyek főzés közben folyamatosan biztosítják az étel egyenletes locsolását. Egyenletesen elosztják és juttatják vissza az ételre a főzés közben keletkező, ízekkel teli gőzt, ahelyett hogy az csupán edény szélén csorogna vissza az éppen készülő ételre. Ennek köszönhetően az elkészült étel a lehető legízletesebb lesz. A Staub az egyetlen gyártó, mely az összes edényéhez e technikával készült fedőt gyárt! Egyúttal az összes fedő fogója kizárólag rozsdamentes acélból vagy bronzból készül, amely szintén egyedülálló e termékek gyártói között!
  • Az egyedi kerámia alj pedig lehetővé teszi, hogy az edényt bármilyen felületen használjuk (pl. gáz, kerámia, indukciós tűzhely, ill. sütő).
  • Ezen tulajdonságai mellett az edények attraktív megjelenése lehetővé teszi, hogy a tűzhelyről egyből az asztalra kerüljenek, közvetlenül felszolgálva belőlük az ételt.

  • Francis Staub a mai napig részt vesz minden egyes termék megtervezésében és kialakításában. Egy alapos és részletes tervezési és tesztelési folyamatot követően minden egyes terméktípushoz külön egyedi forma kerül legyártásra. Ezenfelül minden egyes darabhoz egyedi homok öntőforma készül, mely a gyártás folyamán megsemmisül, így téve minden egyes terméket egyedivé. A teljes gyártási folyamat minden termék esetében egy teljes munkanapot vesz igénybe.
     Ár: 15000-től 100 000 Ft-ig
    Szöveg forrása:  http://www.verbeelen.hu/staub.php 
    Kép forrása: http://www.staub.fr/





     Végül a nagy álom tűzhely és még annál is több igazi nagycsaládos mámmáknak :-)) Ilyen leszek én is:-) A FALCON angol tűzhelyek vagy Chippendale stílusú tűzhelyek szintén örök darabot képviselnek, de ide igazán bankot kell robbantani! Ára 780 000 Ft körül mozog!

    Szöveg forrása és forgalmazó Magyarországon: http://sites.google.com/site/absouldesign/SMEG 
    VEGYES ÜZEMŰ (GÁZ-ELEKTROMOS) ILLETVE KIZÁRÓLAG VILLANYTŰHELYKÉNT IS KAPHATÓ (KERÁMIALAPOS).
     Ha Ön úgy szeret főzni, hogy ne kelljen sok időt a tűzhely mellett tölteni, akkor értékelni fogja ezt a két, méteres, programozható sütővel ellátott tűzhelyet, melyhez hozzátartozik meg egy külön grillező, egy nagy teljesítményű Wok főzőlap, melegítő zóna és tároló fiók. A Classic 110 teljes palettáján található még ezen kívül sok számos Falcon extra, beleértve a wok tartóállványt, a tapadásmentes aljú serpenyőt és az innovatíy Handy rack-et. Kedvenc színt is választhatunk, ami nem mellékes.
    • két programozható sütő
    • külön grillező 2 fűtőszállal
    • flekkensütő és wok tartóállvány (gázlaphoz)
    • kivehető, tapadásmentes, félig sima- félig bordázott aljú serpenyő
    • handy rack (sütő ajtajára szerelt tepsitartó rács)
    • sárgaréz ill. króm hatású díszítéssel
     


    Végül, végül főzőtanfolyamok a világ számos pontján, de nem az az átlagos tanulós, hanem a francia Cordon Bleu-n kívül mindenhol a vidéki asszonyok praktikáit sajátítanám el:


    - Szicília tészta, Nápoly pizza

    - Görögország vidéki ízei

    - Chefparade kurzusok kifulladásig

    - Japán ízek - sushi :-)

    Szóval a lottó ötös megnyerése után konyhai területen több, mint valószínű, hogy ilyen szépségekre költeném a pénzem:-))) Hacsak a spórolósságom nem lenne nagyobb úr :-)))De inkább befektetném olyasmibe, ami ennek a többszörösét fialja:-) Bőbeszédűségemet nézzétek el kérlek benneteket!

    Nektek milyen álmaitok vannak konyhai területen?

    Legyen szép napotok! 


    Népszerű bejegyzések