Retro - újratöltve - ÚJ KÖNYV

A Retro újratöltve múltidéző és egyben formabontó szakácskönyv ma jelent meg a Libri polcain. Ajánlom mindenki figyelmébe. Igen elfogult vagyok, mert a Fahéj csapatának egy része alkotta. A minőséget garantálják Csigó Zita csodálatos fotói, Kocsis Bálint és Szalisznyó Tibor ínycsiklandozó ételei.

 

 Ki ne emlékezne a nagyszülőknél töltött gyermekkori nyarakra, és nagyanyáink tápláló, házias kosztjára, amitől egész napra való energiát nyertünk az önfeledt hancúrozáshoz? S kinek ne maradt volna emléke az iskolai menza sajátos ízvilágáról - akár jó, akár rossz -, mely mindennapi rendszerességével meghatározó élményként nyomta rá bélyegét az ízlelőbimbóinkra? Gyorsan változó életünk vajon képes volt-e elfeledtetni velünk ezeket az ízeket? Érezzük-e az erős késztetést egy-egy aroma hatására, hogy a ládafiából előkeressük mamánk szamárfüles recepteskönyvét, és a múlt ízeivel nosztalgiázzunk?
Kiadványunk olyan népszerű fogások elkészítését eleveníti fel, melyek a gulyáskommunizmus olcsó kisvendéglőitől a strandokig a menü szerves részét képezték. Ám nem csak erre vállalkozik. A régi recepteket a gasztronómia mai kihívásai szerint újradefiniálja, és egy modernebb köntösben is tálalja, mintegy szemléletesen mutatva be a hajdani ízek modern alternatíváját.
Csigó Zita gyönyörű ételfotóin Szalisznyó Tibor és Kocsis Bálint konyhaművészete elevenedik meg - először felidézve a régi ételt, majd közvetlenül utána szembeállítva vele az újat. 

 

A könyv megvásárolható a Libri üzleteiben bevezető áron 

3999 Ft-os áron.   

Bővebben: http://www.libri.hu/konyv/csigo_zita.retro-ujratoltve.html

Népszerű bejegyzések