Tögmagkrémes-újhagymás rakott tészta liba hússal - A maradék elpusztítása
Mit kezdjünk a megmaradt libasülttel? Merül fel bennünk a kérdés, ha hűtőben találjuk az ízletes maradékot. Ilyen "ütős" finomságot én még nem készítettem a hűtő mélyén lapuló kincsekből. Egyszerű, nagyszerű és mennyei. Akár szánt szándékkal elkészítve sem rossz üzlet. Nem háborodik fel a család, ha ezt az ételt tálaljuk fel. Ne habozzunk. Lássunk neki és készítsünk 2 személyre egy ízletes rakott tésztát.
Hozzávalók:
25 dkg tészta (szarvacska, penne vagy éppen ami otthon kezünkbe akad)
10 dkg csiperke gomba
3 szál újhagyma
20 dkg libahús (főtt vagy sült)
3 dl tejföl
2 ek. Donum Terrae tökmagkrém
2 reszelésnyi friss szerecsendió
5 gerezd fokhagyma
1 ek. libazsír
1. tk. só.
- A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
- Közben a gombát, újhagymát és fokhagymát feldaraboljuk. A sült vagy főtt húst nagyobb darabokra tépkedjük.
- Egy evőkanál libazsíron a zöldségeket a hússal együtt 3-4 perc alatt összemelegítjük. 1 teáskanál sóval és reszelt szerecsendióval megszórjuk.
- Majd hozzáöntjük a tésztát és további 2-3 percig melegítjük.
- A tejfölt és a Donum Terrae tökmagkrémet simára keverjük és a tésztával gazdagított raguval elkeverjük.
- Egy tepsit vékonyan kizsírozunk libazsírral ebbe öntjük a serpenyő tartalmát. Kb. 30 perc alatt közepes lángon készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Nyomtasd ki a bejegyzést!