Áfonyás-narancsos pácban érlelt szarvascomb nyársra fűzve
Indul a grillszezon. Kellemes nyári estéken üssük el az időt egy kis sütögetéssel. Most mi is ezt tettük egy kis különlegességgel. Savanykás gyümölcsökkel érleltük a szarvascombot, majd egy kis füstölt szalonna, lilahagyma és paradicsom került a nyársakra.
Hozzávalók kb. 6 db nyárshoz:
30 dkg szarvascomb
5 ek. mustár
2 ek. darabos áfonyalekvár
1 db narancs
1/2 tk. apróra vágott rozmaring
só, bors
3 db közepes lilahagyma
3 db közepes paradicsom
10 dkg füstölt szalonna
A szarvascombot nagyobb darabokra (kb.3x3 cm) felkockázzuk sózzuk, majd borsozzuk.
Mustárt, apróra vágott rozmaringot, áfonyalekvárt, narancs reszelt héját és levét összekeverjük és a húsokat beleforgatjuk a pácba. Egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.
Következő nap negyedekre vágjuk a paradicsomot, a lilahagymát és vékony szeleteket darabolunk a szalonnából.
Egy nyársra sorban felszúrjuk a lilahagymát, szalonnát, szarvascombot és a paradicsomot. Addig ismételjük, amíg van alapanyagunk és nyársunk!
TIPP:
Ha a nyársunk elfogy menet közben, akkor erősebb rozmaringágat használjunk helyettesítésként. Erre szúrjuk rá a húst és a zöldségeket!