Die Marmeladen Bibel - A lekvárlexikon


Lassan beindul a lekvárfőzési szezon. Ehhez pedig egy igazán praktikus német nyelvű könyvet ajánlok figyelmetekbe magától a lekvárkirálynőtől. Kalandos úton, sok-sok várakozás után jutottam hozzá, de megérte. 
Régi vágyam teljesült, amikor megkaptam A lekvár bibliát (Die Marmeladen Bibel) 270 recepttel minden évszakra valami kis inspiráló finomsággal! A vaníliás sütőtöklekvár egyedi és különleges. Ennek a receptjét ezen a linken találjátok.
De most elárulom Nektek, hogy miért olyan különleges ez a kiadvány.  

A szerzőről: 
A Christine Ferber lekvárjai, azért olyan közkedveltek a világ minden pontján, mert manufakturális keretek között, saját maga készíti a dzsemeket nagyon nagy odafigyelés mellett. Nincs tömegtermelés, kiváló minőségű alapanyagokat maga válogatja, szüreteli, ha kell. Úgy tartja, hogy 4 kg gyümölcsnél/hozzávalónál több ne kerüljön a rézüstbe, mert akkor már nem lesz tökéletes az állag és az íz. Nagyon tetszik, hogy nem nyúl feleslegesen elérhetetlen alapanyagokhoz és a merész ízpárosítások sem vallanak kudarcot. Ezek a méltán híres piros fedeles dzsemek többek között Pierre Hermé és Alain Ducasse is közkedvelt alapanyagai.



Ezt a könyvet egyszerűen szeretni kell. 4 évszakra (igen még télre is) hagyományos és különleges receptekkel örvendeztet meg bennünket a szerző. 

Pontosan követhető leírásokat kapunk. Sőt minden receptnél egy kis ötletet, hogy mihez kínáljuk a lekvárokat, chutneykat. Ezen felül még egy kis különleges variációt is kapunk a recept végén, amivel különlegesebb lehet a végeredmény.

Valóban vannak több napos munkafolyamatok, előkészítések. De ez csak a pihentetés és a tökéletesebb ízvilág miatt. Napi szinten pedig nem sok időt vesz igénybe. 

Megéri külföldről beszerezni ezt a könyvet. Rengeteg inspirációt nyerhetünk belőle. Német nyelven jelent meg a könyv. Változó áron találjuk, de kb. 40 EUR-t kóstál ez az igényes, jól megszerkesztett kiadvány.

Népszerű bejegyzések