Ötvös Zsuzsi - Kreatív desszert iskola

 

Ötvös Zsuzsi neve jól ismert azok körében, akik rajonganak az édességekért. Ha "tűpontos" leírás alapján szeretnék desszertet készíteni, akkor minden esetben a Praliné Paradicsom blogra visz az utam. 

Ezekben a leírásokban még soha nem csalódtam. Viszont egy régi nagy vágyamat váltotta valóra Zsuzsi ezzel a könyvvel. Így most már én is olyan látványos desszerteket készíthetek, amelyeket csak a cukrászpultokon lehet megtalálni. De ne szaladjunk ennyire előre. 

A szerző, Ötvös Zsuzsanna családi gyökerei Csongrád megyéhez köthetőek. Eredetileg bölcsészként végzett az elismert hobbicukrász. A csokoládé- és desszertkészítés lett az igazi szerelme, így tökéletesítette tudását. Külföldi képzések után Szántó Tibor csokoládékészítőnél tanult és dolgozott. Mára már a legsikeresebb fővárosi éttermekben kóstolhatjuk a desszertjeit. 

Ebben a hiánypótló könyvben 35 alapreceptet találhatunk és 25 desszertkülönlegességet. Sorra veszi a szerző az alapanyagokat, eszközöket, sütési technikákat. 

 

A leírások alapján lenyűgöző desszerteket készíthetünk otthoni körülmények között. Különféle formák, textúrák közül válogathatunk. A legjobb, hogy egy-egy krém, tészta tökéletesen kombinálható egymással. A látványos csokoládé díszítések sokszor csupán egy kis időt és némi kézügyességet kívánnak. 

Lenyűgöző desszertek kerülhetnek az asztalra ez alapján a könyv alapján. A leírások pontosak, könnyen értelmezhetőek. Az alapanyagok többsége egyszerűen beszerezhetőek. A végeredmény pedig magáért beszél. 

Örömmel ajánlom mindenkinek ezt az újdonságot! Érdemes emellett még Zsuzsi kurzusait is figyelni, mert egyenesen a szerzővel, a legprofibb cukrásszal készíthettek akár egy tortát, akár tányérdesszertet, pohárkrémet.

 

Technikai adatok: 

216 oldal

Keménytábla

Ára 6499 Ft 

Kiadó: Libri Könyvkiadó Kft.

 











Népszerű bejegyzések