Diós hókifli
A harmadik édesség egy nagy klasszikus. Készülhet belőle hókifli.
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók a tésztához (kb. 25 darab kifli):
15 dkg liszt
5 dkg darált dió
2 ek. cukor
5 dkg vaj vagy margarin
2 dkg zsír
1 ek. vaníliás cukor
2 db tojássárgája
vaníliás porcukor a forgatáshoz
➽ Az összes hozzávalót egy tálban összegyúrjuk, ujjnyi rudakat formázunk a tésztából.
➽ 5 cm-es darabokat vágunk belőle és kifli alakúra hajtjuk azokat.
➽ Előmelegített sütőben 200°C-on sütőpapírra rakva közepes fokozaton kb. 10-15 perc alatt megsütjük a kifliket.
➽ Végül még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk az apró édességeket.
TIPP: Egy kis őrölt fahéj csak fokozza a karácsonyi hangulatot a tésztában! :-)
Nyomtasd ki a bejegyzést!