Kókuszos perec



Megmutattam nektek, hogy milyen sütis dobozba való tésztákat gyúrtam be. Annyira nagy sikere volt csupán ennek az egyetlen fotónak, hogy azonnal többen kérték a recepteket. Inkább kisebb adagokat gyúrtam össze, hogy egy-egy doboz tartalma változatosabb legyen.  
Egy egyszerű kókuszos linzerperec készült el először. Bármilyen formát vághattok belőle, de nekem most ez tetszett a legjobban.



Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók kb. 15-20 darabhoz:

15 dkg liszt
7,5 dkg porcukor
10 dkg margarin
1 db tojás
5 dkg kókuszreszelék
1 tk. sütőpor
1 ek. vaníliás cukor
1 darab narancs reszelt héja

➽ Szándékosan olyan recepteket választottam, amelyeket egy tálban egyszerűen összegyúrunk vagy csak beledobálunk egy robotgép edényébe. Ebben az esetben is a lisztet, a porcukrot, a puha margarint, 1 darab tojást, 5 dkg kókuszreszeléket,1 teáskanál sütőport, 1 evőkanál vaníliás cukrot és egy narancs reszelt héját összeöntjük egy tálba és alaposan összegyúrjuk, hogy jól formálható tésztát kapjunk. 

➽ Folpackba csomagolva fél 15 percre a fagyasztóba tesszük a tésztát vagy becsomagolva a hűtőben tárolhatjuk a másnapi sütésig. 

➽ A legegyszerűbb, ha egy tepsi méretű sütőpapíron nyújtjuk ki a tésztát maximum fél centiméteres vastagságban. Lisztbe mártott perecformával kivágjuk egymáshoz közel a formákat és eltávolítjuk a sütőpapírról a felesleget. 
Végül a sütőpapírt egyszerűen áthúzzuk a tepsibe és mehet az előre felforrósított sütőbe maximum 8-10 percre kb. 200 °C on vagy gáznál kb. 5-ös fokozaton. Minden sütő más, ezért írok körülbelüli értékeket. 

➽ Kivesszük a pereceket és hagyjuk kihűlni, majd mehetnek a dobozba a finomságok. 

TIPP: Ízlés szerint egy kis fehér csokoládéba belemárthatjuk a pereceket! 
   

https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések