2018. december 18., kedd

Mandulás - marcipános kiflik



Jöjjön a második édesség a sütis dobozba. Németországban igazi nagy kedvenc ez az édesség. Az eredeti recept is egy német oldalról származik. Most elkészítettem a saját változatomat.


Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók a tésztához (kb. 15-20 darab kifli): 

15 dkg marcipán massza
10 dkg őrölt mandula
1 db tojásfehérje
2 tk. citromlé
5 dkg porcukor 

Bevonáshoz: 
5 dkg szeletelt mandula
1 db tojásfehérje
1 ek. víz 
10 dkg étcsokoládé

 A sütőt 200 °C-on előmelegítjük. A marcipánból, mandulából, tojásfehérjéből, citromléből és porcukorból jól formázható tésztát gyúrunk. Egy kis reszelt narancshéjjal megbolondíthatjuk a süti ízét még. Ha túl ragacsos, akkor még adunk hozzá egy kis porcukrot. A marcipánt pedig alaposan szét kell nyomkodni a tésztában. 

➽ Ujjnyi vastag rudakat formázunk a tésztából. Kb. 5 cm-es darabokra vágjuk azokat és kifli formát hajtogatunk belőle.

➽  Majd 1 db tojásfehérjét összekeverünk 1 ek. vízzel. Ebbe forgatjuk a nyers kifliket és végül mandulaszeletekbe forgatjuk. 

➽ Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk a kifliket és forró sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük azokat. 

➽ Mikor elkészül, hagyjuk kihűlni és olvasztott csokoládéba mártjuk a kiflik végeit és hagyjuk megdermedni.

TIPP: Cseréljétek ki a mandulát dióra, ha éppen az akad otthon a kezetekbe és durvára tört dióba hempergessétek a kifliket! 

   

https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!