Vörösboros muffin a Csipke Design ajándékába öltöztetve



Szép hétfőt kívánok Nektek!

Tudom sokon most azt mondjátok, hogy megőrültem, mert mi lehet szép ebben! Ilyenkor kezdődik újra a mókuskerekes hajtás, de nézzük a dolgok pozitív oldalát is. Beindul az élet és újra együtt csacsoghattok a legkedvesebb kolléganőtökkel, apró édességes bűnözéseket is becsempészhetünk a napirendbe, pusztán csak azért, hogy a lelkünket melengesse:-) Legyen valami apró jutalom a hétfői napon és már nem is lesz olyan vészes.

Én ezzel a részeges desszerttel szeretnék egy kis bódulatot csempészni a mai napba. De mielőtt belecsapnék a lecsóba, lássunk egy kis reklámot.

Volt szerencsém a Csipke Design (http://csipkedesign.hu/) játékában részt venni és nyertem 12 db mesés muffin papírt és 12 db szalvétagyűrűt. Roppant boldog voltam, főleg azután, miután a kezeim között tarthattam. Igazi mini remekművek ezek a pikk-pakk összeállítható muffin papírok. 

12 db-ost csomagban, hatféle színben és 29 fajta típusban kaphatóak ezek a szépségek minden ünnepi alkalomra. A muffin papírokhoz azonos szalvétagyűrűt is forgalmaznak. Újrafelhasználhatóak, mivel csak burkolatként szolgálnak.

Az ünnepi asztal igazi megkoronázása a Csipke Design papír termékei.  Mindenképpen látogassatok el a weboldalra (http://csipkedesign.hu/) és szerezzetek be egy-egy mesés terméket!


Végre a receptet is megosztom Veletek:-) 
Hozzávalók a tésztához, 12 db-hoz:
28 dkg liszt
2 tk. sütőpor
2 db tojás
1,5 dl joghurt/ tejföl/ tejszín/ tej
1 dl édes vörösbor
10 dkg cukor
0,75 dl étolaj
2 púpozott evőkanál kakaó

Ahogyan már korábban is meséltem Nektek a muffin készítését nem bonyolítom túl. Minden egy edénybe mérek és simára keverem az alapanyagokat. 

Majd a muffin papírokat 3/4 részig töltöm tésztával és 20 perc alatt készre sütöm a finomságokat. Végül hagyom kihűlni a süteményeket.  

  Hozzávalók a krémhez:

18 dkg porcukor 
0,5 dl vörösbor
3 db tojásfehérje
20 dkg vaj
1/2 tk. fahéj


A vörösbort sziruppá főzöm a cukorral. A tojásfehérjéket felverem és további folyamatos keverés mellett finoman hozzáadagolom a szirupot. Ezután pedig a puha vaj darabokat és a fahéjat is hozzáadom. Habzsákba adagolom a krémet és díszítem is a süteményt! 

Ennyi az egész!

További vidám napot kívánok Nektek!

Népszerű bejegyzések