Vörösboros muffin a Csipke Design ajándékába öltöztetve
Szép hétfőt kívánok Nektek!
Tudom sokon most azt mondjátok, hogy megőrültem, mert mi lehet szép ebben! Ilyenkor kezdődik újra a mókuskerekes hajtás, de nézzük a dolgok pozitív oldalát is. Beindul az élet és újra együtt csacsoghattok a legkedvesebb kolléganőtökkel, apró édességes bűnözéseket is becsempészhetünk a napirendbe, pusztán csak azért, hogy a lelkünket melengesse:-) Legyen valami apró jutalom a hétfői napon és már nem is lesz olyan vészes.
Én ezzel a részeges desszerttel szeretnék egy kis bódulatot csempészni a mai napba. De mielőtt belecsapnék a lecsóba, lássunk egy kis reklámot.
Volt szerencsém a Csipke Design (http://csipkedesign.hu/) játékában részt venni és nyertem 12 db mesés muffin papírt és 12 db szalvétagyűrűt. Roppant boldog voltam, főleg azután, miután a kezeim között tarthattam. Igazi mini remekművek ezek a pikk-pakk összeállítható muffin papírok.
12 db-ost csomagban, hatféle színben és 29 fajta típusban kaphatóak ezek a szépségek minden ünnepi alkalomra. A muffin papírokhoz azonos szalvétagyűrűt is forgalmaznak. Újrafelhasználhatóak, mivel csak burkolatként szolgálnak.
Az ünnepi asztal igazi megkoronázása a Csipke Design papír termékei. Mindenképpen látogassatok el a weboldalra (http://csipkedesign.hu/) és szerezzetek be egy-egy mesés terméket!
Végre a receptet is megosztom Veletek:-)
Hozzávalók a tésztához, 12 db-hoz:
28 dkg liszt
2 tk. sütőpor
2 db tojás
1,5 dl joghurt/ tejföl/ tejszín/ tej
1 dl édes vörösbor
10 dkg cukor
0,75 dl étolaj
2 púpozott evőkanál kakaó
Ahogyan már korábban is meséltem Nektek a muffin készítését nem bonyolítom túl. Minden egy edénybe mérek és simára keverem az alapanyagokat.
Majd a muffin papírokat 3/4 részig töltöm tésztával és 20 perc alatt készre sütöm a finomságokat. Végül hagyom kihűlni a süteményeket.
Hozzávalók a krémhez:
0,5 dl vörösbor
3 db tojásfehérje
20 dkg vaj
1/2 tk. fahéj
3 db tojásfehérje
20 dkg vaj
1/2 tk. fahéj
A vörösbort sziruppá főzöm a cukorral. A tojásfehérjéket felverem és további folyamatos keverés mellett finoman hozzáadagolom a szirupot. Ezután pedig a puha vaj darabokat és a fahéjat is hozzáadom. Habzsákba adagolom a krémet és díszítem is a süteményt!
Ennyi az egész!
További vidám napot kívánok Nektek!