Dupla diós fánk Donum Terrae diókrémmel


Ha már farsang és fánk, akkor illő nem csak egy variációval előrukkolnom. Már egy ideje a Donum Terrae krémek, olajok igen nagy rajongója vagyok. Most éppen a diókrémet vettem górcső alá. 

"Kiváló minőségű dióból készült krém, ami nagyszerűen alkalmazható süteményekben, palacsintában vagy akár salátákhoz, öntetekhez. A dió az egyik leggazdagabb Omega 3 forrás, és igen jótékony hatása van az egészségre.
Számos kutatás bizonyítja az összefüggést a rendszeres diófogyasztás és a szívbetegségek kockázatának csökkenése, a koleszterinszint és a magas vérnyomás csökkenése között. A Donum Terrae diókrém gazdag ásványi anyagokban, különösen magnéziumban, mangánban és vasban, valamint jelentős E- és B6-vitamin tartalma is.
Felbontás után hűtőben tárolandó, akár egy évig is eláll. Mivel nem tartalmaz emulgeáló szert, így idővel az olaj kiül a krém tetejérte, a krém pedig besűrűsödik. Fogyasztás előtt csak fel kell keverni, hogy visszanyerje lágy, kenhető állagát."
Bővebben itt: http://donumterrae.hu/termekek/diokrem/
Számtalan jótékony hatása mellett a gasztronómiai élmény sem elhanyagolandó! Ezért most egy könnyen elkészíthető fánkot ajánlok a figyelmetekbe.



Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 20 db fánkhoz

1,5 dl tej
1/2 cs. élesztő
1 ek.cukor
1 tojás
csipet só
20 dkg liszt
1 tk. vaj
1 ek. Donum Terrae diókrém
20 db fél dióbél

Sütéshez: étolaj




  • A tejben az élesztőt felfuttatjuk egy csipet cukorral. 
  • A lisztet átszitáljuk egy tálba.
  • Sóval, cukorral, puha vajjal, tojással, diókrémmel sima tésztát dagasztunk. Majd 20 percig meleg helyen pihentetjük. 
  • Ezután 20 apró részre osztjuk. Pontosabban golflabda nagyságú kis golyókat készítünk. 
  • Mindegyik közepébe egy diót nyomunk és 10 percig pihentetjük. 
  • Egy sütőedénybe olajat öntünk és felmelegítjük. Egy csipet tésztával ellenőrizhetjük, hogy kellően forró-e az olaj. 
  • 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük oldalanként a fánkokat. Vigyázzatok nehogy megégjen a dió! A diós oldalt rövidebb ideig süssétek!
  • Végül törlőpapírra tesszük a fánkokat és lecsepegtetjük. 
  • Meghinthetjük porcukorral, de egyáltalán nem szükséges. Én egy kis CSIKOS barackpálinkás lekvárt ajánlanék hozzá, de bármilyen házi finomság illik hozzá.



 

Népszerű bejegyzések