Milyen a tökéletes Valentn napi vacsora? - 10 tipp csak Nektek

Kép forrása: www.pinterest.com
 

Sokan étterembe vonulnak, sokan pedig romantikus estét töltenek otthon kettesben minden földi jóval megbolondítva ínyencségekből csemegézve. De néhány alapszabályt érdemes betartani, ha nem teli hassal, elpilledve szeretnénk kinyúlni a kanapén.

 
1. A legfontosabb! NE terheljük meg a gyomrunkat nehéz ételekkel. Csak könnyű fogások jöhetnek szóba.

2. Alkoholt fogyaszthatunk, de csak mértékkel. Inkább oldott legyen a hangulat, mint asztalra rogyós, alvós. 

3. Kerüljétek a fokhagymát és az erősebb sajtokat!

4. Ha Te főzöl, akkor csak egyszerű fogásokat válassz. Nem kell a konyhában izzadni egész nap. Tervezz előre!

5. Afrodiziákumok minden mennyiségben. Egy-egy finom osztriga tökéletes indítása az estének egy kis pezsgővel.

6. Nem elég a finom étel. A hangulatot is meg kell teremteni. gyertyák, mécsesek kerüljenek az asztalra vagy az étkezőbe, akár szirmokat is szórhattok az asztalra és köré. Ha biztonságosabb választást keresetek, akkor ott a jó öreg fényfüzér. Erős illatú virág ne kerüljön az asztalra! A teríték pedig pohárral együtt egyforma tányérokból és evőeszközökből álljon. Egy abrosz sem rossz, ha van a háznál.

7. Nincs rá szentírás, hogy nem lehetne kettesben elkészíteni a vacsorát. Akár közös programként is tálalhatjátok az estét kellemes zenével és jó néhány különlegességgel.

8. Dolgozz előre! Akár már hétvégén is előkészülhettek a vacsorához. Csak fagyasszátok be kész finomságokat. De ügyeljetek rá, hogy aznap fejezzétek be az utolsó mozzanatokat és ne készétel kerüljön elő a jégről! :-)

9. A vacsorát gyümölccsel zárjátok például szőlő vagy eper. Beszélgessetek és csemegézzetek.

10. Friss levegő! Nehogy elpilledjetek ezért a vacsora végén egy pohár borral nézzetek csillagokat a szabadban az erkélyről.

Népszerű bejegyzések