3 ínycsiklandozó gasztroprogram májusban

Kép forrása itt!  
Ha május, akkor nekem mindig a Gourmet fesztivál a fő program, ahol érdekes keresztmetszetét láthatjuk a magyar gasztronómiának. Az idén a vad és a hal a fő téma. Helyettem is látogassatok el ide, mert úgy tűnik, hogy én tanulással fogom tölteni ezt a gyönyörű pünkösdi hétvégét. 

Gourmet Fesztivál - 2016. május.12 – 15., Budapest
A magyarországi gasztrokultúra kiemelkedő eseményének számító Gourmet Fesztiválon egy időben, és egy helyen találkozhat a legjobb hazai éttermekkel, borászatokkal és gourmet boltokkal. Az idei évben a halakról és a vadakról fog szólni május 12. és 15. között a budapesti Millenáris parkban megrendezett esemény. A hal és vad ételek mellett természetesen idén is sok minden más is felkerül a palettára: válogatott fővárosi street-food és vidéki éttermek, a legjobb ázsiai ízek, divatos cukrászat mellet rengeteg előadás is lesz.
További információk: http://sziget.hu/gourmetfesztival
Országos rétes fesztivál – 2016. május 20-22., Kiskőrös
Két teljes napon át élvezhetik, az érdeklődök, a méltán népszerű süteményeket, a réteseket Kiskőrösön. Az ide látogatók elleshetik a réteskészítés minden csínját-bínját, és persze kóstolni is lehet.
További információk: http://www.utazzitthon.hu/varosalapitok-napja-es-orszagos-retesfesztival-kiskoros-19803.html

Édes Napok Győr – 2016. május 27-29., Győr
Idén is részese lehet a hazai édességfesztiválok királyának, az Édes Napoknak Győrben, amely ezúttal is teljesen ingyenes a nagyközönség számára. Lesznek bemutatók, kurzusok és természetesen délutáni és esti koncertek. Ezen a hétvégén lesz gyereknap is, az egész városban számtalan szabadtéri program várható, aminek kiemelt rendezvénye lesz az Édes Napok.
További információk: http://edesnapok.hu/

Népszerű bejegyzések