Zserbógolyó


Márti nővérem mindig valami finomsággal lep meg bennünket a karácsonyi ünnepkor. Ez az egyszerű recept is tőle származik. Sokan már biztosan ismeritek, de azoknak egy kis segítség, akik nem szeretnének nagy sütögetésbe belekezdeni karácsonykor. 

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:
45 dkg darált dió + 5 dkg a szóráshoz
45 dkg daráét háztartási keksz
45 dkg házi baracklekvár

25 dkg csokoládé a mázhoz

➽ Sütemény egyszerűen lépés jön most! 😊 Egy nagy tálba beleöntjük a darált háztartási kekszet, majd hozzáöntjük a darált diót. Ehhez jön a házi baracklekvár. Alaposan összegyúrjuk az egészet. Ha túl puha lenne, akkor adjunk hozzá még egy kis darált kekszet vagy diót, ha pedig túl kemény, akkor jöhet még hozzá lekvár. Természetesen ez attól függ, hogy milyen a lekvár nedvességtartalma. 

➽ Szándékosan nem írtam darabszámot ehhez az édességhez, mert ritka, ha egyforma darabokat tudunk tépkedni a tésztához. Egy nagyobb diónyiból formázzunk a két tenyerünkkel apró gömböket.

➽ Végül vízgőz fölött olvasszuk meg a csokoládét és fogpiszkálóra szúrva mártsuk az olvasztott csokoládéba a golyókat, vagy egyszerűen rácsra rakva öntsük le olvasztott csokoládéval az egészet. 

➽ Mielőtt szilárdulni kezdene a csokoládé, tegyünk egy csipetnyi darált diót minden egyes gombóc tetejére és így hagyjuk megdermedni.
Eláll. Akár pár nappal az ünnep előtt is elkészíthető, csak hűvös helyen tároljuk.


https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések