2012. április 19., csütörtök

Medvehagymás tavaszi saláta



Ne kövezzetek meg, mert ismét egy "brumihagymás" étel kerül az asztalra. Tudom, hogy a csapból is ezek a receptek folynak, de ez most igazán villám ötlet egy saláta képében megtestesülve. A hozzávalókat tekintve nem kell nagy dolgokra gondolni. Az igazi különlegességet az öntet adja. Nálunk igazán nagy sikert aratott. Változó áron lehet egy-egy szép csokor medvehagymához jutni, de most hétvégén egy óriási csokorral vettem az újpesti piacon 200 Ft-ért. Nem akartalak benneteket sok-sok ilyen recepttel fárasztani, de itthon számtalan változat készült már. Kifli, pogácsa, húsok, több fajta saláta, még a házi pizzára is került belőle. Mi lenne itt, ha a mindennapi menünket postolnám :-)) Tejesen megunnátok engem:-)
Nézzük a receptet!


Hozzávalók 2 személyre

4 db retek
1 csokor medvehagyma (20-30 szál)
2 db friss sárgarépa
2 kk. méz
1 ek. citromlé
2 kk. magos mustár/mustár
5 ek. joghurt
2 ek. olívaolaj

1. A retket megmossuk, félbe vágjuk és felkarikázzuk.
2. A medvehagymát felszeleteljük kisebb csíkokra.
3. A sárgarépát megpucoljuk és zöldséghámozóval szép vékony szeleteket vágunk le belőle.
4. A mézet, citromlevet, a magos mustárt, joghurtot és olívaolajat szép egyenletesre keverjük.
5. Az összedarabolt zöldségeket egy tálba tesszük és meglocsoljuk a finoman pikáns öntettel.
6. Akár azonnal fogyaszthatjuk, de 30 percre megéri betenni a hűtőbe.
7. Natúr csirkemellel vagy hallal tökéletes összhangot alkot! Igazi tavaszi könnyű finomság!

Elkészítési idő: 15 perc 

Legyen szép napotok!