Sauska Villányi Rosé

Apukám évekig családi alkalmakkor a sört részesítette előnyben, de eljött az érett férfi kor és a borra átpártolt :-) Mi is felnőttünk és egyértelműen a borra voksoltunk. Többen áldják jótékony hatását a szőlő nedűnek, mivel a sörtől eltérően nem növeszt pocakot és könnyebbnek érezzük magunkat  elfogyasztása után (persze nem egy üvegnyi fejfájást elősegítő adagra gondoltam:-)) Igazán az élvezetért kortyolunk el egy jó pohár bort manapság. Családi ebédkor/ vacsorakor levezetésként még az asztalnál maradunk csevegni és akkor mindig egy-egy pohár bor kíséri a mondandónkat. Megjegyzem egy szűk családi ebéden tízen veszünk részt, tehát társaságban és történetekben nincs hiány. Nagypapám még saját bort is készített réges-régen. Ő már fentről követni a mi beszélgetésünket, de éppen múlt héten, amikor otthon voltam nézegettem a saját kezével ledugaszolt, elrakott üvegeket. Számomra kincsek. Most tartottam szőlőmetszést is. Még tanulom a tudnivalókat, de én a harmadik rügy felett csippentem el a vesszőt, nem árt ledörzsölgetni a külső réteget (meglapuló kártevőket eltávolítjuk) a tőkéken és most én brutális módon inkább a tövek erősítésére koncentráltam, így visszavágtam sok-sok kicsi elágazást is. Fájni fog a szívetek, de neki kell esni a jó termés érdekében a vesszőknek. Még egy lemosó permetezéssel is megleptem az éledező növényeket. De térjünk vissza az eredeti témához.

Ezt a bejegyzést az Essencia Főzőiskola ajándéka inspirálta. Vagyis az a bizonyos palack bor, amit az ételhez fogyasztottunk el. Elárulom Nektek, hogy nem rajongok a rosé borokért, de ezt meg kell osztanom Veletek! Nekem 2010-es palackozásút sikerül vásárolnom a Tescoban, de a 2011-es változat az igazi. De még mennyire. Teljesen odavoltam :-) Az illata, a színe, az ízéről már ne is beszéljünk, pedig az a lényeg :-)

Utólag lapozgatva a Good Food magazint az első szám borajánlójában az első borként szerepelt. 

Ott a következőket írták róla Kézdy Dániel borszakértő:
"Sauska bort inni jelenleg trendi és ez különösen igaz a roséjukra. Ezt a pozíciót nem véletlenül érték el. Kiváló marketing és hibátlan újvilági stílus. Ennél a rosénál érdemes ügyelni arra, hogy egyes helyeken még a 2010-est árulják. Keressük a 2011-est megéri!Többféle stílusú étellel jól harmonizál."

Az üveg hátoldalán néhány hasznos információt is magatokévá tudtok tenni. Így jellemzik a bort: 
Illatában bodza, málna, ízében virgonc savak. Élénk, friss és üdítő! 

Tudom sokaknak az ár kérdés is felmerül: 1400 Ft-tól egészen 2700 Ft-ig mozog az ár, ahol én utánanéztem. 

Az én véleményem: Elvarázsolt. Itt abbahagyhatnám az írást :-) 
Külcsín: egyszerű, letisztult és elegáns. Igazi vendégségbe/ ajándékba vihető bor.
Belbecs: teljesen laikusként írom, amit írok, így ne nevessetek ki:-) Az illata üde, tavaszi. Az íze valami mennyei. Nekem édes, de egyben fűszeres. A selymes kortyok mindenképpen elnyerik a hölgyek tetszését. 

Többször gondolkoztam rajta, hogy izgalmas lenne az alapokat elsajátítani. Nagyon alapismereteim vannak, de egy bor-étel & bor-sajt párosító kurzus jól jönne Nekem! Talán majd az élet hozza a lehetőséget:-)

Megéri kipróbálni a behűtött, finom Sauska Villányi Rosét! 

Legyen szép hétvégétek! 





Népszerű bejegyzések