Silvimpex - Spanyol Finomságok Mindenkinek - Az ország első és egyetlen spanyol boltja!

 

Ha a tökéletes gasztroajándékot keresitek vagy a karácsonyi asztalra szeretnétek egy kis mediterrán ízvilágot varázsolni, akkor az Újpesti Piacon megtalálhatjátok Huska Szilvia spanyol finomságokat árusító üzletét. Már a piac nyitásakor felfigyeltem erre az egyedülálló üzletre. A kirakatban olívabogyók, különféle pástétomok, olívaolajak sorakoztak. Majd volt szerencsém Szilvivel személyesen is megismerkedni és egy kicsit betekinteni az üzlet születésének körülményeibe. 

RÖVIDEN A TULAJDONOSRÓL 

A tulajdonos, Szilvi még 1995-ben szeretett bele Spanyolország különleges hangulatába egy utazása során. Menthetetlenül beleszeretett az országba. Kis idő elteltével már két "otthona" között ingázott, ugyanis Spanyolországban hosszú-hosszú évekig dolgozott az idegenforgalomban, számtalan embert ismerhetett meg a munkája során, számtalan csoportot kalauzolt el a helyi látnivalókon kívül például kóstolókra. Innen már szinte egyenes út vezetett a legjobb termelőkhöz. Egy spanyol termelőket tömörítő szövetkezettől szerzi be a legjobb minőségű olívaolajakat, a sajtok és sonkák is hasonlóan kiváló beszerzési forrásból származnak. 
Majd teltek-múltak az évek és közel 20 év tapasztalatát úgy döntött Szilvi, hogy lakhelyére, igazi lokálpatriótaként Újpestre hozza a főváros legújabb piac- és rendezvényközpontjába. Így találtam rá erre a mesés üzletre. Szilviből sugárzik a közvetlenség és a jókedv. Beszélgetéseink során is mindig megtalálták az ismeretlenek, arra járó vásárlók. Minden egyes szavából sugárzik, hogy mennyire szereti azt, amivel foglalkozik és mennyire ismeri a saját termékeit. Forduljatok hozzá bizalommal, ha bármilyen kérdésetek lenne vagy csak egyszerűen felfedeznétek a mediterrán gasztronómiát!

AZ ÜZLETRŐL ÉS A KÍNÁLATRÓL

Az üzletet az Újpesti Piac és Rendezvényközpont földszintjén találjátok a mozgólépcsőtől nem messze.
Messziről látni fogjátok a spanyol zászló színeiben pompázó feliratot és a finomságokkal teli kirakatot. 
Szó szerint imádom, hogy az üzlet kínálata roppant széles akármelyik területen kutatok. 
A prémium termékektől kezdve, az egészséges életmód ételein át, a pár száz Forintos kóstoló alapanyagokig mindent megtalálunk. Tehát nem egy újabb üzlet, amely pénztárca szerint rostál, hanem a tulajdonos széles körben szeretné megismertetni az emberekkel a spanyol gasztronómia különlegességeit. 
Nagyon nehéz a sok-sok fotót kiszelektálnom. Szinte mindent megmutatnék Nektek. Kezdjük az elején.
A hűtőkben kiváló minőségű spanyol sajtok sorakoznak egészben, szeletelve vagy kisebb-nagyobb darabokban kimérve.
Megtaláljátok a híres manchengo juhsajtot különböző érlelési időkkel, a kebel formájú tetilla sajtot, olívabogyóval, chilivel, rozmaringgal ízesített sajtokat.

  
A spanyol tapasok elengedhetetlen alapanyagai a sonkák, a kolbászkák, felvágottak. Ezeket kínálják egy-egy pohárka bor mellé a bárokban. A kiszerelés roppant változatos. Az én kedvencem egy 4 fajta válogatásból álló tál lett. Ebből bármikor veszek. 30 dekányi tömény ízkavalkád roppant jó minőségben és ár-érték arányban.

Chorsizo kolbászok egészben vagy szeletelve, serrano sonkák különféle vastagságban, fűszerkéregbe bevont kolbászok... Érdemes elmerülni a választékban.


Szilvi kóstolókat is tart egy-egy termékből az üzletében. Ilyen az olívabogyó is. Be kell vallani, hogy isteniek és különféle ízesítésben kaphatóak. Az olívaolajok olyan termelőtől származnak, akik kizárólag külföldre csak ide értékesít. Az ízesített olívaolajok pedig igazi kuriózumok. Érdemes kipróbálni.


Spanyol édességekből sincs hiány. Turrónból (jellegzetes spanyol édesség, mely mézből, cukorból, tojásfehérjéből apróra vágott vagy darált pirított mandulából vagy egyéb diófélékből készül, első receptjét a 16. században jegyzik) roppant széles a repertoár. Csokoládéval bevont, kókuszos, védjeggyel ellátott hagyományos változat mellett még nagyon-nagyon sok formában és ízben lelhetünk rá a polcon. Pálmalevél alakú Palmeritas, a muffinhoz hasonló magdalenas, csokoládék, kekszek is a polcon sorakoznak.
A vegetáriánusok, vegánok, glutén- és tejallergiások, cukormentes életmódot követők is bőségesen csemegézhetnek a kínálatból.A képen látható termékeket keressétek. Olívaolajjal készülnek különféle ízesítésben. Teszteltem ezeket és meg kell hagyni, hogy egy átlag, normál étrendet követő embernek is mennyeiek.

Füstölt paprika használata egyre elterjedtebb a gasztrorajongók körében. Ebből is több fajta kiszerelést találtok reális áron. Plusz, ha spanyol ételekhez keresnétek fűszereket, akkor a polcon sorakozókból tudtok csemegézni. Ha bizonytalanok vagytok, akkor kérjétek Szilvi tanácsát! 


A végére hagytam egy kis mixet. Akár ezekből is érdemes egy ajándékcsomagot összeállítani. Vadból, articsókából, gombából, szarvasból, rákból... készült pástétomok, spanyol borok, prémium minőségű kagylóból, tonhalból készült termékek sorakoznak még a polcon. 
Nagyon sok különlegességet nem mutattam még nektek, de remélem ezzel az összeállítással egy igen különleges ízelítőt kaphattatok. 


A JÖVŐBELI TERVEKRŐL

Igazi spanyol sonkákkal, sajtokkal megtöltött szendvicseket falatozhatunk az üzletben hamarosan és mellé finom kávét kortyolgathatunk. 
Továbbá a másik legjobb hír, hogy webshoppal is készül az üzlet a vásárlóinak, tehát nem csak Újpesten lesznek elérhetőek a spanyol finomságok. A bolt híre rohamosan terjed, így számtalan spanyol vásárlója akad már Szilvinek és sok gasztrorajongó, mediterrán ízekre vágyó visszatérő vásárlója is van. 
A turisztikai vonaltól sem szakad el Szilvi. Tervei között szerepel spanyol gasztrotúrák szervezése és utazási kérdésekben is örömmel ad tanácsot.
Látogassátok meg még karácsony előtt az üzletet, ismerjétek meg az üzlet lelkét, Szilvit és vásároljatok néhány különleges csemegét. Most igazán nagy kedvezménnyel várja a bolt a vásárlóit. 
FIGYELEM! MINDEN NAP JÁTÉK KARÁCSONYIG A SILVIMPEX FACEBOOK OLDALÁN!
A játékot itt érhetitek el és mesés finomságok várnak rátok majd! 
ELÉRHETŐSÉG
 
(Frissítés: Szilvi időközben megvált az üzletétől, de méltó csapatot talált a további működtetéshez.)
 
 
CÍM:
Újpesti Piac, Vásárcsarnok és Rendezvényközpont, Szent István tér 13-14.
Budapest IV. kerülete
NYITVA:
Hétfőtől péntekig 7-17 óra között
Szombaton 7 - 14 óra között
Vasárnap 7-13 óra között
 

https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések