3 gasztroprogram szeptemberre

Kép forrása itt!  
Kopogtat az ősz az ablakon, habár még mindig forró nyári idő van odakint. Nagyokat lehet kirándulni, utazgatni és természetesen fesztiválozni ebben a csodálatos időben. Nézzük a mostani hármasunkat: 
Szarvasi Szilvanapok – 2016. szeptember 9-10-11., Szarvas
Hagyományos szilvából készült szilvás ételeket, italokat - szilvás gombóc, szilvalekvár, aszalt szilva, cibere, szilvalekváros derelye, házi főzésű szilvapálinka - kóstolhatnak meg az ide látogatók. Megéri elmenni erre a gasztronómiai programra, mivel amellett, hogy igazán egyedi, ingyenes és rengeteg izgalmas programot terveznek a szervezők.
További információk: http://szilvanap.hu/

Vecsési Káposztafeszt – 2016. szeptember 24-25., Vecsés
Immáron 16. alkalommal találkozhat a régi hagyományok, új ízek fesztiváljával Vecsésen. Részese lehet egy színes felvonulásnak, főzőversenynek és kézműves kirakodó vásárnak is. Hangulatról zenekarok, tánccsoportok és hagyományőrző énekkarosok gondoskodnak.
További információk: http://www.vecsesikaposztafeszt.hu/


Kalocsai Paprikafesztivál 2016 2016. szeptember 16 - 17.
Kalocsa egyedüliként az országban, abban a különleges helyzetben van, hogy két Hungarikummal is büszkélkedhet: a kalocsai fűszerpaprikával és a népművészettel. Kalocsa Város Önkormányzata az idei évben már XXVII. alkalommal rendezi meg a Kalocsai Paprikafesztivált és XX. alkalommal a Paprikás Ételek Főzőversenyét, mely világhírű fűszernövénynek, a sárközi ember piros aranyának ünnepe. A rendezvény fő célja, hogy a Kalocsai Paprikafesztiválra érkező közönség testközelből is megismerkedjen a paprikatermesztés hagyományával, a paprikás ételek utánozhatatlan íz harmóniájával, valamint a paprikához is fűződő népművészeti örökséggel.
Bővebben itt: http://www.torzsasztal.com/szeptember/paprikafesztival-kalocsa-2016.html#sthash.kU0MU6uk.dpuf



Népszerű bejegyzések