A főváros legújabb piaca Újpesten



Tegnap nyitotta meg kapuit az új újpesti piac! Már nagyon vártam. Ma reggel így kosarat és fotómasinát ragadtam és elindultam egy kis beszerző körútra. A régi piacot is szerettem. Különleges hangulata volt, már jól bevált eladókhoz jártunk a Férjemmel, ismertük a portékákat, céltudatosan intéztünk egy-egy beszerzést, mert tudtuk, hogy kinél és mit kapunk. Budapesti létem csak Újpesthez kötődik immár 10 éve. Nem is költöznék el máshová, egy kellemes, barátságos kerület, ahonnan bármi könnyen elérhető legyen szó a belvárosról vagy éppen a Dunakanyar gyöngyszemeiről. Most pedig itt van a főváros legújabb piaca. Kell ennél több? 😊

NÉHÁNY TECHNIKAI ADAT



Maga a piac két szinten foglal helyet. A földszinten található a legtöbb üzlet, továbbá a zöldséges asztalok is. 
Külön szeretem ezt a részt, hisz az őstermelők is megjelenhetnek itt a kiskertben megtermelt finomságokkal, tojásokkal, lekvárokkal, mézzel, szörpökkel. 
Az emeleten a húsokat és a húskészítményeket találhatjuk meg. Plusz egy egészen hosszú asztalsor is helyet kapott az üzletek végénél, ahol el lehet majd fogyasztani a helyben készült ételeket. Már egy olasz ízeket és kávét árusító helyet láttam félkész állapotban, szóval biztosan lesz még több érdekesség itt is. Erről később beszámolok majd. 
Lift és mozgólépcső vezet az első szintre, így az idősebbeknek vagy éppen a gyermekekkel közlekedőknek sem kell a feljutással bajlódni. 
Összesen 61 üzlet kapott helyet a létesítményben továbbá a földszinti zöldséges standok. 
Bankautomata is található a főbejáratnál. Külön kényelmes, ha éppen túlköltekeznénk! 
Több ponton találkozhatunk térképekkel. Ezek is segítenek az eligazodásban.

FELFEDEZŐ TÚRA

Zöldség és gyümölcs terén mindenki gyönyörű portékákkal készült a nyitásra. Ebben hiba nem volt. 
Óriási látványos standok, bőséges kínálat. De ezen a téren beszéljenek helyettem a fotók. 



Savanyúság terén sem kell az itt vásárlóknak szűkölködni. Sőt, szerintem túl sok savanyúságot árusító üzlet nyitott, de majd a vásárlóközönség ezt is eldönti. Azok maradnak életben ebben a mezőnyben, akik igazán jó termékeket kínálnak. Az én kedvencem is átköltözött, tehát maradnak a régi ízek és a régi kedves kiszolgálás. Amikor beáll az állandó hőmérséklet a piacon, akkor a hűtőpultok párásodása is el fog tűnni. Sajnos most a fotókon ezt láthatjátok. Szinte minden hűtőpult üvegjén lecsapódott a pára.



A henteseket, különféle húsportékákat árusítókat is megtalálhatunk a piacon. Tőkehúsok (sertés,marha), szárnyasok, füstölt kolbász, szalonna, felvágottak, halak, vadak is helyet kaptak az üzletekben.




A pékségekről sem szabad megfeledkezni. A Lipóti Pékség igen látványos egységgel rukkolt elő, ahol reggelizni és kávézni is tudunk. Közben láthatjuk a több kilós frissen kisült kenyereket és a péksüteményeket porciózó eladókat. Nekem már meg is lesz a törzshelyem szombat reggelenként. Jól fog esni a cipekedés közben egy kis szünet. 


A másik figyelemre méltó üzlet az Újpesti Péklegény névre hallgat, ahol adalékanyagmentes pékáruk is kaphatóak. Több beszállítóval dolgoznak. Emellett kóstolókkal is megörvendeztették a nézelődőket.


Az emeleten egy olasz gasztrobolt nyitott, ahol pizzát, friss tésztákat, kávét vásárolhatunk, sőt még olasz alapanyagokat is vásárolhatunk, mint például pizzalisztet a pizzához. Kedves kiszolgálás várja az idelátogatókat!


 Próbálok mindenből egy kis ízelítőt adni nektek, de egyszerűen látni kell ezt a piacot. Vásárolhatunk friss, színes virágokat, a régi újságos - használt könyves is beköltözött. Emellett állateledelt árusító üzlet, háztartási cikkeket kínáló boltot is találni itt. Többen feltették a kérdést, hogy az árak változtak-e. Jelenleg nem történt változás, de szerintem ez a jövő zenéje. A többi frekventáltabb helyen lévő budapesti vásárcsarnokhoz képest még mindig mérsékeltebbek az árak.


ÍGÉRETES ÁRUSOK


Ottjártunkkor sajnos még nem nyitott meg a Spanyol finomságok boltja. Éppen akkor rendezgették az árukészletet, de számomra már ez elegendő volt ahhoz, hogy bizalmat szavazzak neki. Jövő héten szemügyre veszem ismét.



Emellett végre van Újpesten is egy remek sajtbolt! Nagyon kellett már a magamfajta sajtmániásnak. Igazán széles választék áll a sajtokból a rendelkezésünkre, emellett joghurtok, vaj, túró is kapható. Időzzetek itt el néhány percet! Már csak a látvány miatt is!
Persze több ígéretes helyre bukkantam, de ezt a kettőt mindenképpen ki szerettem volna emelni. 

  
VÉLEMÉNYEM

A végeredmény páratlanul szép, praktikus, modern piac ahol mind a vásárlóknak, mind pedig az eladóknak öröm lenni. Európában bárhol megállná a helyét. Több üzlet még nem nyitott ki, még vannak befejezendő dolgok, előbukkanó hibák, de időt kell adni a piacnak, hogy szépen lassan életre keljen és gördülékenyen működjenek a mindennapok. 
A régi árusok közül sok kedves arc visszaköszön, de már egy új és modern közegben. Sőt izgalmas újdonságokra is szemet vetettem. 
Emellett bízom benne, hogy az üres üzletekbe még további különleges, minőségi portékák kapnak majd helyet.  
A legjobb, hogy nem csak piacként funkcionál az épület majd, hanem hamarosan nyit az Újpesti Rendezvénytér is, ahol egy kis szellemi táplálékra is szert tehetünk.



➽ CÍM:
1042 Budapest, Szent István tér 12. 

➽ NYITVA:
Hétfő - péntek 6:00 - 18:00
Szombat 6:00 - 14:00
Vasárnap 6:00 - 14:00 

➽ MEGKÖZELÍTÉS 
M3-as metró 
12-es és a 14-es villamos
Buszjáratok: 30, 30A, 230, 120, 220, 96, 104, 104A, 204, 147
Újpest központból kb. 5-7 perc séta (Városháza felé)
Parkolás a piac saját parkolójában.

➽ PARKOLÁS
A mélygarázsban az első óra ingyenes, a második órától pedig 200 Ft/óra. 

Bankautomata is található a piacon, rögtön a földszinti főbejáratnál.

https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések