Káptalantóti Liliomkert termelői piac



Ma egy igazi "csoda piacra" hívlak meg benneteket itt a virtuális térben. Végre hosszú idő után eljutottam Káptalantótiba, a Liliomkert termelői piacra. Minden várakozásomat felülmúlta. Ilyenkor elkap a hév és a lehető legtöbb fotót szeretném veletek megosztani, hogy ti is részesei legyetek egy-egy remek felfedezésnek, de azért limitálni fogom a képek mennyiségét. 😃

2007-ben nyitotta meg kapuit a Liliomkert piac. Termelői finomságokat, kézműves termékeket, régiségeket kínáló árusok sokaságából álló vásár az egész országból csábít ide vásárlókat, sőt még országhatáron kívülről is. 

Állandó árusok vannak a Káptalantóti Piacon. Már új tagokat nem vesznek fel. Így tudják garantálni az állandó jó minőséget, a megszokott kedves arcokat. 



Már a piac elején érdemes egy kávéra, reggelire megállni a bejáratnál. Különleges hangulata van a festményekkel, régi tárgyakkal berendezett szőlőlugasnak. Elmerülhetünk a hömpölygő tömeg látványában, az üzletelő, kóstoltató kofák sokaságában és az egész színes kavalkádban. Az először idelátogatók még ekkor nem is sejtik, hogy mennyi csoda vár rájuk.


RÉGISÉGEK
Első sorban a régiségeknek szenteltem nagy figyelmet. Kincset érő könyvek, régi bútorok, szőttesek, képek, konyhai eszközök... Az ember örömmel veszik el ezekben.

ŐSTERMELŐK


Az őstermelőktől tökéletes és különleges alapanyagokat lehet beszerezni. Sajtokból hihetetlenül nagy választékot találni és kiváló minőségben. Zöldségekből és gyümölcsökből sincs hiány. Lekvárok, mézek, szörpök, szószok, ecetek...
Az eceteknél meg is állnék egy pillanatra. Susanna Daucher ecetkülönlegességeiből is lehet csemegézni két fajta kiszerelésben. 
Gyönyörű színek, illatok, ízek... Ha valahol is találkoztok Susannával vagy Pécselyre látogattok, akkor ti se hagyjátok ki ezeket.
Mindezek mellett házi készítésű sütemények, "hamuban sült" pogácsák, virágcsokrok... Rengeteg fotót készítettem. Alig tudok válogatni. Ebben a bejegyzésben található néhány fotó csupán csak töredéke az ott található megannyi csodának.



KÉZMŰVESEK


A másik nagy szerelem ez az állomás. Rengeteg kreatív lakásdekoráció, festmény, fazekasremek, textiltermékek, fafaragók munkái várják az idelátogatókat.
Nézzétek ezt a sok-sok csodát!


 Remélem kedvet kaptatok ebből a kis összefoglalóból a káptalantóti piachoz. Leginkább most fotókat szerettem volna bemutatni nektek ezt a csodás kis ékszerdobozt. Kalandra és piacra fel! Ha erre jártok ne hagyjátok ki!


WEB: http://liliomkert.lapunk.hu/

Cím: Káptalantóti Liliomkert ( a Zánka felé kivezető úton)
       Káli-medence, Balaton-Felvidék
       Badacsonytól 7 km, Tapolcától 7 km   
       Zánkától 13 km, Veszprémtől 49 km Keszthelytől 28 km

Nyitva: Minden vasárnap 9-15 óra között

Parkolás: Fontos! Inkább szánjatok rá 500 Ft-ot és parkoljatok egy hivatalos parkolóban vagy éppen a piachoz közeli házaknál (ahol lehet), mert előszeretettel büntetik a rendőrök az út szélén parkolókat. Mi a piactól csupán 20 méterre lévő családi ház hivatalos parkolójában álltunk meg. 500 Ft volt egész napra a parkolás. 

Népszerű bejegyzések