2011. március 2., szerda

Káposztás pogácsa egy pohár jó bor mellé


Aki szereti a párolt káposztás finomságokat, azoknak tetszeni fog ez a recept. Én megőrülök a kápuszkos cvekedliért, péksüttyőért és egyéb finomságokért. De lássuk, hogy miből is élünk: 

Hozzávalók
60 dkg liszt
15 dkg zsír

2,5 dkg élesztő

1 ek őrölt fekete bors

1 ek só

1 db tojás

1 ek tejföl

Egy kis tej

30 dkg párolt káposzta 
 
A káposztát vékonyra szeleteljük, sózzuk és egy kicsit állni hagyjuk. Majd kevés zsíron cukorral és ecettel szép barnásra pirítjuk. Mindenki ízlése szerint édesebbre vagy savanykásabbra készítheti a káposztát.

Majd az élesztőt a tejben felfuttatjuk egy pici cukorral és az összes hozzávalóból tésztát gyúrunk. 

Kelesztjük 1 órát. Szaggatás előtt átgyúrjuk, kiszaggatjuk, majd fél órát állni hagyjuk a tepsiben. 

Végül tojással megkenjük a tetejét és forró sütőben aranyra sütjük (Kb. 15-20 perc). 

Egy pohár finom borral és kellemes társasággal egybekötve fogyaszthatjuk!