2011. március 23., szerda

Tiramisu Jucus módra


Kicsi elkallódtam az élet sűrűjében:) Nyüzsgés, házikó renoválás és a legnagyobb ok: várakozás a gólyára és sok-sok édes apróságért kutatás. Oké, nem a sajátunkra még, de nemsokára kibújik az én első vasgyúró unokamucim:) Remélem nem hagyja tovább kilyukadni az oldalunkat és a héten bemutatkozik:) 

De nem is szaporítom a szaporítani valót:) Egy rövidke gyors receptet megosztok Veletek, ami minden ízlelőbimbónak kedveskedik! 

Főzés és egyéb nagyobb kotyvasztás nélkül készül, nem mellékesen mennyeien finom!
Hozzávalók 2 nagy kehelyhez:
- Fél csomag babapiskóta
- 1 dl kávé
- 1 tábla ét/tejcsocsoládé
- 2,5 dkg olvasztott margarin
- 1 csipet só
- 1 korty édes vörösbor
- 3 tojássárgája
- 3 tojásfehérje és egy csipet só
- 8 dkg cukor (ízlés szerint lehet édesebb is)
- 25 dkg mascarpone 
- reszelt narancshéj és csokiforgács a tetejére

  •  A kehelybe rakom a piskótát és meglocsolom vékonyan a kávéval. 
  •  Majd vízgőz felett összeolvasztom a margarint és csokit.     Megöntözöm olvasztott csokival a piskótát. 
  •  Egy edényben összekeverem a tojássárgáját, sót, a bort, a   cukor felét és a mascarponét.
  • A fehérjét kemény habbá verem a megmaradt cukorral együtt  és összeforgatom a fenti mascarponés egyveleggel.
  •  Ráöntöm a csokis babapiskótára, narancshéjat reszelek a tetejére egy kis csokiforgácsot, csak a még nagyobb élvezetért:)

    Jó étvágyat kívánok hozzá!