A váci Desszert Szalon és egy jóleső tavaszi séta


Dübörög a tavasz vagyis lassan már a nyár. Már második hétvégénken sodor bennünket az utunk Vác felé. Úgy döntöttem, hogy a túrázás mellett nem ártana valami kulináris kalandozást beiktatni. Egyértelmű volt, hogy hová megyünk. Nagyon sokat olvastam a váci Desszert Szalonról.  Egyedi sütemények, mérhetetlen fantázia és egy igen tehetséges cukrászmester munkája jelentette a nagy érdeklődést!
Mihályi László tulajdonos, mestercukrász, a legrangosabb cukrász - világbajnokságon, a Cupe du Monde lyoni megmérettetésén egyetlen magyar ként képviselte országunkat. Tapasztalatait a világ számos országában gyűjtötte és a mai napig időről időre merít ezekből az élménycseppekből a finomságai kitalálásában.

Hívogató terasz és zöld épület jelzi már messziről a főtéren sétálónak, hogy ide érdemes valamiért betérni.
Az ajtón belépve pedig leesik az ember álla. Ez az egyedülálló látvány fogad bennünket!

Nem győzi az ember kapkodni a fejét az érdekesebbnél érdekesebb ízkombinációkat látva. Megtalálható a hagyományos desszert vonal Dobos torta és somló galuska egészen új megvilágításban és az igazi különlegességek, amelyek Mihályi László kézjegyét, stílusát adják vissza. Én egy gyönyörűséges Duna kavicsot választottam, Fecóm pedig Tudod süteményt. 
Ritka igényes cukrászda, itthon hiánypótló. Az áraktól nem szabad elájulni (bevallom azért én is megdöbbentem első körben), mivel prémium minőségű és extra nagy munkával kivitelezett mesterremekekről van szó. 
Amit külön kedvelek az itt készült desszertekben:
Mutatós külső, majd tovább haladva érdekes ízletes tészta és amikor már azt hinnéd, hogy lassan elfogy a sütemény, egy utolsó ízrobbanás, egy különleges töltelék zárja az étkezést. Lassan, minden falatot megízlelve, komótosan kell ezeket a süteményeket elfogyasztani. Hagyatkozzunk egy kicsit az érzékszerveinkre. Látás, szaglás, ízlelés... szinte mind kap egy kis feltöltődés.

Megéri a város valamely külső pontján hagyni az autót és egy igazán nagy sétát tenni a barokk épületekkel tűzdelt főtéren, továbbá a Duna partján kéz a kézben andalogva csodálni a mesés tavaszi parkot. Érdekes kis éttermek, kávézók, cukrászdák bukkannak fel a kapuk alatt. 
Érdemes vasárnapra időzíteni a látogatást. Kéthetente vasárnap délelőtt bolhapiac várja a kincsvadászokat és havonta egyszer állat és kirakódóvásár is megrendezésre kerül Vácon. Mikor már megnéztünk mindent, begyűjtöttük az érdekes relikviákat, már nem marad más, csak megpihenni a Desszert Szalon kedves kis teraszán.
Néhány hasznos információ:
Cím: Vác, Köztársaság út 21.
Nyitva: H-V 10-19 óráig
Árak: Sütemények 250 HUF és 1299 HUF/darab

Népszerű bejegyzések