Barna süti "mérlegmentesen"
Óriási mennyiségű szilvalekvár készlet szakadt a nyakamba. Be kell vallanom, hogy szeretem, de nem az átlagos formában. Az én Ángyikám ennek a receptnek a megalkotója és továbbhagyományozója. Roppant egyszerű leírás. Készíthetitek töltelék nélkül vagy töltelékkel. Garantáltan pihe-puha finomság!
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Hozzávalók egy tepsihez:
4 db tojás
10 ek. cukor
10 ek. étolaj
4 ek. szilvalekvár
1 ek. kakaó
10 ek. tej
10 ek. liszt
1 kk. szódabikarbóna
diónyi zsír
Töltelékhez:
- vaníliás pudingpor
- 5 dl tejszín
- 3 ek. cukor
➽ A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéket kemény habbá verjük.
➽ A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, az étolajat, a kakaót, szilvalekvárt, tejet, a szódabikarbónát és folyamatos robotgépes keverés mellett kanalanként adagolva a lisztet is.
➽ A sima tésztába beleforgatjuk a tojásfehérjét és ezt egy kizsírozott magasabb falú tepsibe öntjük.
➽ 30 perc közepes lángon a sütőben és már kész is a finomság.
Nincs mivel pontosan elvágni a süteményt? Irány a varródoboz! Ángyikám tanácsa szerint egy darab cérna mindent megold.Óvatosan jobbra-balra mozgatva a cérnát húzzuk keresztül a süteményen. Tapasztalatból mondom! Működik ez effajta vágás.
➽ Ha tölteni szeretnénk, akkor a következő egyszerű pudingos tölteléket ajánlom.
Egy csomag vaníliás pudingport megfőzünk a következő módon:
3 ek. cukrot pirítunk egy edényben.
A tejszínnel még hidegen simára keverjük a pudingport és a felolvadt cukorhoz adjuk.
Innen mér a szokásos folyamatot követjük, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük a finom édességet.
➽ A sűrű és krémes pudingot a két tésztalap közé töltjük, majd hagyjuk egy órácskát pihenni a betöltött tésztát.
Felvágva azonnal fogyasztjuk!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
