Rántotta gazdagon tárcsán sütve


A reggeli a legfontosabb étkezése a napnak. Egy túránál ez hatványozottan igaz. Lehet, hogy egész nap elfoglaltak leszünk, megyünk, horgászunk, kirándulunk és majd csak vacsorakor állunk meg ismét. 

Mindenki máshogyan ízesíti, gazdagítja a rántottát. A mi változatunk a következő volt: 

3 db lecsópaprika
15 dkg vöröshagyma
15 dkg kolbász
8 db tojás
csipet őrölt rozmaring
1/2 kk. só
 

  • A tárcsa alatt tüzet gyújtunk. 
  • A tojásokat felütjük és a sóval együtt felverjük, majd félretesszük. 
  • Ezután a kolbászt apró darabokra vágjuk és a tárcsára dobjuk.

  • A paprikákat és a vöröshagymát felkarikázzuk és a kolbász mellé adjuk. 

  • Addig sütjük, amíg meg nem puhul a paprika és a hagyma. Ekkor rászórjuk a rozmaringot is. 

  • A felvert tojásokat ekkor öntjük rá a megsült zöldségekre és a folyamatos kevergetés mellett ízlés szerint megsütjük. Van aki, lágyabban szereti a rántottát és vannak olyanok is, akik a sültebb, kérgesebb változatot kedvelik. 

  • Lágy kenyérrel, paradicsommal tálaljuk. 

"Második nap is kezdetét vette Maconkán. Próbálok egy kicsit több gasztro fejleménnyel szolgálni! Éjjel kettőkor egy szép 6,67 kg-os ponty akadt a horgomra. Én kiszedtem, Fecóm visszaengedte. Az utóbbi nagyobb munka volt. Először fél méteres iszapba süllyedtem, majd a papucsomat is elhagytam és a ruháink többsége elázott. Mindezt természetesen 14 °C –ban. Nem éppen strandidő! Hogy a hajnali pihenés ne legyen zavartalan őrült kapásjelző visításra riadtunk. Nem, nem a tó rekordhalát fogtuk ki, hanem gyönyörűen beleszállt egy gém az összes szerelékbe. Zsinór elvág, - 8000 HUF végszerelék és egy életben maradt madár. Bocsánat, de leginkább kitekertem volna a nyakát a szárnyasnak és egy tepsibe dobtam volna valami régi recept alapján.
A reggel már jobban indul. Kicsit különlegesebb rántotta készült tárcsán. Majd az időjárás kicsit kegyesebb volt hozzánk és verőfényes napsütésben olvasgathattam a Magyar Konyha legújabb számát! Szőlő minden formában, vadhúsok, isteni befőzési tippek... Szóval érdemes átlapozni ismét a magazint. Hamarosan nekilátok az estebédnek. Vagy egy kis lecsó rotyog majd bográcsban, vagy éppen egy kis szaftos dinsztelt máj! A szerencse továbbra sem árt, mivel nem bővelkedünk a fogásokban."

Népszerű bejegyzések