Szőlő krémleves fahéjjal & mézzel


Roskadásig vannak a tőkék szőlővel a házunknál. Természetesen egy nagy szatyornyi édes gyümölcs eljött velünk Pestre. Csipegetés mellett valami könnyű és selymes levest szerettem volna  kigondolni és íme ez lett a végeredmény. Körülbelül 30 perc alatt a végére is érhetünk a kuktálkodásnak és akár már melegen is fogyaszthatjuk. 


 



1 kg szőlő
1,5 l víz
2 ek. méz / helyettesíthető cukorral vagy más édesítőszerrel
1/2 kk. fahéj
2 ek. liszt
2 dl 20%-os főzőtejszín 

szőlőszemek a tálaláshoz

 




  • 1 kg leszemezgetett, megmosott szőlőt 1,5 liter vízben felteszünk főni közepes lángon.

  • Nem sok idő, maximum 10 perc ami alatt megreped a gyümölcs héja. 

  • Ekkor levesszük a tűzről és botmixer segítségével összeturmixoljuk. A magok és a héj szépen leülnek az edény aljára. 

  • Egy edényben simára keverjük a tejszínt és a lisztet, majd erre rászűrjük az összeturmixolt szőlőlevet.

  • 2 evőkanál mézzel, 1/2 kávéskanál fahéjjal ízesítjük és további 15 percig főzzük.


  • Tálaláskor szőlőszemekkel, pirított mandulával kínáljuk akár hidegen, akár melegen! 

Jó étvágyat kívánok hozzá Nektek!


Népszerű bejegyzések