2014. január 12., vasárnap

Házi krémméz


Mit kezdjünk, ha egy adag ikrás méz csücsül az üvegben? Talán kapjuk elő a robotgépet és készítsünk krémmézet.

10 dkg ikrás méz (bármilyen fajta méz)
10 dkg folyékony méz (az ikrás mézzel megegyező fajta)

David Lebovitz oldalán bóklásztam egyik nap a Facebookon és ott láttam ezt a receptet. 
Az ikrás méz egy kis felmelegítéssel ugyanúgy használható, mint társai, de visszahűlve ismét szemcsés állagú lesz. Ezzel a megoldással viszont lágy, krémes marad. 

Egy tálba 10 dkg ikrás mézet és 10 dkg folyékony mézet öntünk. 
Majd robotgéppel 5 percig a legnagyobb fokozaton keverjük a habverésre használt fejjel. 
Ezt háromszor megismételjük, majd üvegbe töltjük a mézet. 

Szódás-diós kenyérrel, vajjal és egy csipet fahéjjal fogyasztjuk egy nagy bögre tea kíséretében.