Vadászok szakácskönyve


Fantasztikus!!! Végre egy átfogó irodalom a vadétel kategóriában a zsigereléstől a tányérig. 75 db különböző stílusú étel gyűjteményét lapozhatják fel az érdeklődők. Kedvenceim a szabadtéri fogások, melyeket ritkán látott módon készíthetünk el a könyv alapján.

Nem csak háziasszonyoknak nyújt igen nagy segítséget ez az összeállítás, hanem gyakorló vadászoknak is, akiknek fontos, hogy a vadat maguk hozzák konyhakész állapotba. 

A hivatalos bemutatás a Scolar Kiadó oldalán:

"A vadászat élvezete és a sikeres vadászat felett érzett öröm a legősibb emberi tapasztalatok közé tartoznak. Amikor a mezőn, a lápvidéken, a hegyekben vagy az erdőben töltünk egy napot, és szedret gyűjtünk, vagy éppen egy szarvasbikát próbálunk becserkészni, valójában a természet iránti tiszteletünket és megbecsülésünket fejezzük ki. A vadászatnak egyaránt része az állatok megfigyelése, a környezet tanulmányozása, és végül a zsákmány elejtése.
Ez a könyv részletesen bemutatja, hogyan készítsük elő, miként süssük-főzzük meg a vadhúst, legyen szó egy fáradságos vadászat trófeájáról vagy a kereskedőnél frissen vásárolt alapanyagokról. A könyvben kitérünk a tollas vadfajokra, köztük a vízi szárnyasokra, a kisebb emlősökre, a nemes vadakra, valamint a vaddisznóra és a vadkecskére. Az illusztrációk végigvezetnek a feldolgozás és előkészítés folyamatán, akár egészben akarunk megsütni egy madarat, akár fogolymellet szeretnénk megtölteni, vagy ha vadcombot kell csontoznunk, esetleg vaddisznóoldalast megtisztítanunk. Számos tanácsot kapunk, hogyan tároljuk, pihentessük és készítsük el a vadhúst, illetve hogy milyen fűszerek és köretek illenek az ízletes vadételekhez.
A kötetben található több mint 75 ínycsiklandó ételrecept között előfordulnak hagyományos és modern szellemben elkészített fogások is. A híres klasszikus vadételek – mint a sült fogoly karamellizált körtével, a tárkonyos fácánsült vagy a nyúlpörkölt – jól megférnek olyan modern ételekkel, mint a sáfrányos vaddisznó csicseriborsóval vagy a kecskemuszaka. A legtöbb étel a szabadban is elkészíthető. A recepteket úgy válogattuk össze, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót, legyen akár gyakorlott szakács, akár kezdő kukta.
 * * *
Gyakorlati útmutató a vízi szárnyasok, a kisebb és nagyobb emlősök, többek közt a nyúl, az őz, a szarvas, a vaddisznó és a vadkecske megtisztításához, szétbontásához és sütéséhez.
Értékes olvasnivaló a vadásznak, aki nem csupán sportból, hanem a húsért is vadászik, illetve bárkinek, aki a vadhús elkészítéséhez keres ötleteket. Világos útmutató a vadfajok tisztításához, zsigereléséhez és darabolásához.
Nemzetközi vadételreceptek mesés gyűjteménye olyan hagyományos receptekkel, mint a vörösboros szarvasragu, a narancsos sült kacsa, és új variációkkal, mint rozmaringos vaddisznósaslik vagy szabadban sült nyúlpaella.
Szabadtéri sütéshez, tábortűzhöz alakított receptek sora.
A több mint 1000 bámulatos fénykép hűen mutatja be a vadászat örömeit, a vad előkészítésének lényeges lépéseit és az ínycsiklandó vadételeket.
Külföldi vadászatok alkalmával különösen nagy haszonnal forgathatják a vadászat szerelmesei." 

Főbb tudnivalók:
Vadászok szakácskönyve

Megjelenés: 2011. 10.

256 oldal

Méret: 240 x 350 mm

Kötés: Keménytáblás, Cérnafűzött
Ár: 8950 Ft

Forrás itt!


 

Egy kis csoportot indítottam vadétel témában a Facebookon.
Mindenkit szeretettel várok egy kis eszmecserére:
https://www.facebook.com/groups/1400397036869234/


Irány a könyvesbolt!

Népszerű bejegyzések