Vadászok szakácskönyve
Fantasztikus!!! Végre egy átfogó irodalom a vadétel kategóriában a zsigereléstől a tányérig. 75 db különböző stílusú étel gyűjteményét lapozhatják fel az érdeklődők. Kedvenceim a szabadtéri fogások, melyeket ritkán látott módon készíthetünk el a könyv alapján.
Nem csak háziasszonyoknak nyújt igen nagy segítséget ez az összeállítás, hanem gyakorló vadászoknak is, akiknek fontos, hogy a vadat maguk hozzák konyhakész állapotba.
A hivatalos bemutatás a Scolar Kiadó oldalán:
"A vadászat élvezete és a sikeres vadászat
felett érzett öröm a legősibb emberi tapasztalatok közé tartoznak.
Amikor a mezőn, a lápvidéken, a hegyekben vagy az erdőben töltünk egy
napot, és szedret gyűjtünk, vagy éppen egy szarvasbikát próbálunk
becserkészni, valójában a természet iránti tiszteletünket és
megbecsülésünket fejezzük ki. A vadászatnak egyaránt része az állatok
megfigyelése, a környezet tanulmányozása, és végül a zsákmány elejtése.
A kötetben található több mint 75 ínycsiklandó ételrecept között előfordulnak hagyományos és modern szellemben elkészített fogások is. A híres klasszikus vadételek – mint a sült fogoly karamellizált körtével, a tárkonyos fácánsült vagy a nyúlpörkölt – jól megférnek olyan modern ételekkel, mint a sáfrányos vaddisznó csicseriborsóval vagy a kecskemuszaka. A legtöbb étel a szabadban is elkészíthető. A recepteket úgy válogattuk össze, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót, legyen akár gyakorlott szakács, akár kezdő kukta.
* * *
Gyakorlati útmutató a vízi szárnyasok, a kisebb és nagyobb emlősök, többek közt a nyúl, az őz, a szarvas, a vaddisznó és a vadkecske megtisztításához, szétbontásához és sütéséhez.
Értékes olvasnivaló a vadásznak, aki nem csupán sportból, hanem a húsért is vadászik, illetve bárkinek, aki a vadhús elkészítéséhez keres ötleteket. Világos útmutató a vadfajok tisztításához, zsigereléséhez és darabolásához.
Nemzetközi vadételreceptek mesés gyűjteménye olyan hagyományos receptekkel, mint a vörösboros szarvasragu, a narancsos sült kacsa, és új variációkkal, mint rozmaringos vaddisznósaslik vagy szabadban sült nyúlpaella.
Szabadtéri sütéshez, tábortűzhöz alakított receptek sora.
A több mint 1000 bámulatos fénykép hűen mutatja be a vadászat örömeit, a vad előkészítésének lényeges lépéseit és az ínycsiklandó vadételeket.
Külföldi vadászatok alkalmával különösen nagy haszonnal forgathatják a vadászat szerelmesei."
Főbb tudnivalók:
Vadászok szakácskönyve
Megjelenés: 2011. 10.
256 oldal
Méret: 240 x 350 mm
Kötés: Keménytáblás, Cérnafűzött
Ár: 8950 FtForrás itt!
Egy kis csoportot indítottam vadétel témában a Facebookon.
Mindenkit szeretettel várok egy kis eszmecserére:
https://www.facebook.com/groups/1400397036869234/
Irány a könyvesbolt!