2014. július 7., hétfő

Vörösborban sült meggy


A vörösborban sült meggyel már évek óta szemezek, de még eddig nem sikerült szorosabb barátságot kötni. Az idén ezen is sikerül változtatnom. Otthonról szép nagy adag meggyet kaptunk és nekiláttam a kimagozásnak. Bevallom, hogy egy idő után kicsit ráuntam a szöszmötölésre és Fecóm is besegített a magtalanító akcióba. Az alap recept Gesztenye vagyis Zsuzsi blogjáról származik. 
De akinek az alapokat köszönhetjük Dalla Cucina igazából! Látogassatok el a blogjára és nézzétek meg, hogy hányan és hányféle módon készítettük már el ezt a fantasztikus receptet. 


Hájas tésztából készítettem túrós-vörösborban sült meggyes csigákat. Elsődlegesen ehhez sütöttem ezt a csemege. 

Elkészítés: kb. 2 óra
Hozzávalók 2 db 1,5 dl-es üveghez. 

50 dkg kimagozott meggy
1 rúd vanília 
10 ek. kristálycukor
2 ek vaníliás cukor 
3 dl száraz vörösbor

Egy tepsibe öntjük a kimagozott meggyet. 
Megszórjuk cukorral, vaníliás cukorral és alaposan összeforgatjuk. 
Egy rúd vaníliát kettévágunk, a magokat kikaparjuk belőle a meggyre és a rudakat is hozzáadjuk. 
Végül felöntjük 3 dl vörösborral az egészet. 
Kb. 2 órán keresztül 3-as fokozaton sütjük fedetlenül. Néhányszor átkavarjuk (kb. 4x). 
Én még forrón üvegekbe töltöttem a gyümölcsöket és lezártam azokat. 

TIPP: Banán és vörösborban sült meggy kombináció igen veszélyes párosítás! Egyszerűen ellenállhatatlan süteményben, fagyiban vagy magában! Próbáljátok ki!