2015. március 19., csütörtök

Medvehagymás tojáskrém




Tavaszodik és néhány hete a zöldségesnél, a boltban, a piacon belebotlok ezekbe az ízletes zöld levelekbe. Korábban már részletesen olvashattatok a blogon a medvehagymáról, származásáról és néhány receptet is megosztottam Veletek! 

Most valami könnyű és gyors finomságra vágytam. Mondjuk egy kis tojáskrémre felturbózva, melyet elfalatozhatok egy kis rozskenyér és néhány szem paradicsom társaságában! 

Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók: 
5 db tojás
4 ek. mustár
1,5 dl krémes tejföl
2 ek. puha vaj vagy margarin
1/4 kk. só
10 db medvehagyma levél
nagy csipet őrölt fekete bors

  • A tojásokat megfőzzük. 8 perces változatot készítünk. Ha kihűlt, akkor megpucoljuk a tojásokat és a megfőtt fehérjét és sárgáját kettészedjük. 
  • A fehérjét a medvehagymával együtt nagyon apróra felvágjuk és félretesszük. 
  • A sárgáját egy edénybe tesszük, a vajat hozzáadjuk és egy villával simára, keverhetőre törjük.
  • Ezután hozzáadjuk a mustárt és a tejföld és simára keverjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk az alapunkat. 
  • Végül összekeverjük az összeaprított fehérjével és medvehagymával és a hűtőbe tesszük legalább egy fél órára. Már ha kibírjuk addig kóstolgatás nélkül. Friss zöldségekkel és egy kis rozskenyérrel tökéletes reggelit kapunk! 

Jó étvágyat!