A tökéletes steak

 
Ha a nyárra egy szakácskönyvet szeretnétek megvásárolni, akkor ez legyen az. Nem az idén került kiadásra ez a könyv, de ha szeretnétek, hogy pazar steakkel varázsoljátok el a vendégeiteket, akkor itt van hozzá a kulcs. 
 
A SZERZŐRŐL
Marcus Polman neves holland gasztronómiai szakíró. Ételekről és italokról ír olyan színvonalas magazinoknak, mint például az Esquire. A tökéletes steak című könyvét 5 nyelvre fordították le és több, mint 100 000 példányban jelent meg. Igazi ragadozó, alapos kutató, aki egy hiánypótló könyvet alkotott.
 
 
A KÖNYVRŐL 
A szerző az alapoktól indítja a könyvet. Így egyszerűbb mindenkinek megérteni, hogy milyen is az igazi jó alapanyag. Betekintést nyerhetünk egy gazdaság, egy vágóhíd életébe. Ábrán és fotón is szemléltetve megismerhetjük az egyes steak típusokat. 
Majd a konyha felé vesszük a könyv lapjain keresztül az irányt és
megismerkedünk a sütéshez szükséges eszközökkel, alapanyagokkal, technikákkal.

Ezeken a fejezeteken érdemes alaposan átrágni magunkat. Innen sajátíthatjuk el azokat a fogásokat, amiért csodálni fognak bennünket az igazi steak rajongók. 

Marcus Polman időt és kilométert nem kímélve végiglátogatta New York legjobb steak házait, Párizs híres éttermeit. Beszélt profi szakácsokkal, hentesekkel, tenyésztőkkel. 

Végül a könyvben megörvendezteti a  gasztrorajongókat 25 zseniális alaprecepttel vagyis a steakek alfáival. Melléjük könnyen elkészíthető, ízben jól passzoló köreteket is ajánl a szerző. 
Ha ez mind nem lenne elég, akkor a könyv végén híres szakácsok, steakért rajongók véleményét, kedvenc steakjét ismerhetjük meg tanácsokkal és ötletekkel megtűzdelve. 

A receptek leírásáról annyi szót ejtenék, hogy érdemes pontról pontra követni azokat. Jól megszerkesztettek, érthetőek és sok éves tapasztalat alapján készültek. 

VÉLEMÉNYEM
Számomra a könyv egy alapmű, hisz számtalan kérdést tisztába tesz, rengeteg hasznos tanáccsal látja el akár a kezdő kuktát is. A végeredményre pedig mindenki rá fog csodálkozni, hisz olyan minőségű, ízben és technikában kifogástalan ételt teszünk az asztalra, amely mindenki tetszését el fogja nyerni! Jó szívvel ajánlom Nektek!
 
TECHNIKAI INFORMÁCIÓK
Igényes, színes cérnafűzött, kemény táblás könyv. 175 oldal és 594 gr. 
Általános kereskedői ára: 3900 Ft
Kiadás éve: 2014
 


Népszerű bejegyzések