Gasztrokörökben igazi kincs ez a három vaskos kötet. Váncsa István olyan hiteles alapműveket állított össze egy-egy területre koncentrálva, hogy nem csak remek receptekre fogunk szert tenni a könyvek megvásárlásával, hanem szórakoztató perceket is szerezni fogunk magunknak! Karácsonyhoz közeledvén figyeljétek az akciókat, mert megéri. Én is így szereztem be a három kötetet 15 000 Ft helyett 7500 Ft-ért. Az alábbiakban elolvashatjátok minden kötetről a hivatalos bemutatót.

 Röviden az íróról:
 Váncsa István (Biharnagybajom, 1949. június 11. –) újságíró. Írásaira jellemző a fanyar humor, az ironikus, egyéni stílus. Általában az egyszerű emberhez, vagy annak nevében szól. Nem ismeretlen témák számára a buddhizmus, az okkult és az igazi tudományok, az informatika és a konyhaművészet.
Írásai előbb az Új Írás (1973), majd az Élet és Irodalom (1975) hasábjain jelentek meg. 1975–80 között tévékritikusként dolgozott.
1976-tól az Élet és Irodalom munkatársa; először tervezőszerkesztő, 1990-től főszerkesztő-helyettes, 1993-tól szerkesztő, 1995-től ismét főszerkesztő-helyettes. 1991-től a Számítástechnika főmunkatársa. A kilencvenes évek elejétől a Hócipő állandó publicistája. A Heti Hetes televízióműsor gyakori vendége volt.
Egyik hobbija a főzés. Felesége Molnár Erzsébet, neves publicista. 
Forrás: Wikipédia

➽ Váncsa István szakácskönyve - Ezeregy+ recept - Új, bővített kiadás

Váncsa István szakácskönyvének új, bővített kiadásában negyven év munkáját gyűjti egybe. Egyedülálló mű, amely szakácskönyvnek nélkülözhetetlen, olvasmánynak pedig roppant szórakoztató. Hatalmas receptanyagot, 1125 különleges receptet tartalmaz, miközben a konyhaművészeti ismeretek valóságos enciklopédiája. Mindaz benne van, amit a gasztronómiáról egyáltalán tudni érdemes. Szó esik benne a világegyetem létezését meghatározó fizikai állandók és a marhafarok különös, misztikus kapcsolatáról, a rákok víz alatti hetvenkedésének matematikai vonatkozásait leíró RayleighPlesset típusú egyenletekről, a polip hátborzongatóan fejlett intelligenciájáról, a konyhaművészet történeti, filozófiai, művészeti hátteréről, arról, mi köze a levesfőzésnek a hadművészethez, a magyar lakodalmas birkának Belső-Ázsiához, a töltött káposztának Perzsiához, ki volt Prométheusz, és egészen pontosan mennyire volt részeg akkor, amikor hazavitte a tüzet. A kötet kibővült az eddig írott legalaposabb lecsóismereti értekezéssel, a kolbászok világának pazar, globális horizontú áttekintésével (persze a csabaitól indulva, amit a szerző a kozmosz gyémánttengelyének tekint); továbbá egy italfejezettel, amelyből kiderül, szükséges-e a forralt bor készítéshez az Edda című óskandináv mitologikus versfüzér teljes szövegét, de legalábbis Oddrún siralmának első szakaszát az utolsó szóig fejből tudnunk (igen).


➽ Lakoma 1. - A görög, török, ciprusi, libanoni, egyiptomi, marokkói, tunéziai, máltai konyhák legfinomabb ételeiből

 Váncsa István keresett, különleges szakácskönyve, a Lakoma című sorozat első darabja most új kiadásban, változatlan tartalommal jelenik meg: a Mediterráneumból a görög, török, ciprusi, libanoni, egyiptomi, marokkói, tunéziai és máltai konyhákat fogja át, hatszázötven kivételesen finom recepttel. A kötet nem csupán jól használható szakácskönyv, hanem fölöttébb élvezetes olvasmány is, kevéssé ismert kulturális, gasztronómiatörténeti érdekességek szórakoztató tárháza. Lényege a teljesen egyedi, szubjektív, szellemes-míves irodalmi szöveg.

➽ Lakoma 2. - Az itáliai konyhák legfinomabb ételeiből

 Váncsa István nagy sikert aratott szakácskönyve, a Lakoma második része az olasz konyha remekeit veszi sorra a szerzőtől már megszokott módon, szórakoztató, irodalmi, anekdotázó stílusban.
A komoly kutatómunkával összeállított gasztronómiai vallomás a tradicionális olasz étkezés tagolásához igazodva négy nagyobb részből áll: Antipasti, Primi, Secondi és Dolci. Az olvasó ízlése dönti el, hogy lineárisan halad-e a talján konyhatörténelemben, vagy kedvére szemezget a receptek között, egy-egy tájegységre, ételfélére koncentrálva.

 

Fogyasztói ár kötetenként: 4990 Ft / darab

Beszerzés és forrás: https://www.libri.hu 



Népszerű bejegyzések