2018. január 27., szombat

Túrófánk






Ha egyszerű és finom fánkot szeretnétek készíteni fél órán belül, akkor ez lesz a tökéletes választás. Apró puha falatkák fahéjas porcukorral megszórva. Készítsetek mellé egy tartalmas palóclevest 
és máris megvan a laktató ebéd. 
 
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók kb. 30 darabhoz

25 dkg túró
25 dkg liszt
2 db tojás
1/2 cs. sütőpor
2 ek. cukor
1 csipet só
1 citrom héja
1 kis pohár tejföl (175 g)
olaj a sütéshez

Tálaláshoz fahéjas porcukor 



 
- Egy keverőtálba szép sorjában beleöntjük a következőket: 25 dkg túrót, a 25 dkg lisztet, a 2 db tojást, a fél cs. sütőport, egy csipet sót, egy citrom héját belereszelünk és hozzáöntünk még egy pohár tejfölt. 

- Alaposan összekeverjük a tésztát és bevizezett kézzel (nem ragad a tészta hozzá) kb. diónyi gombócokat formázunk. 

- Bő olajban kisütjük a gombócokat néhány perc alatt aranybarnára sütjük.

- Kiszedjük egy papírtörlőre a fánkokat, kicsit hagyjuk hűlni ezeket, majd fahéjas porcukorral megszórva fogyaszthatjuk.

További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következő oldalakon:
https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/




                FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

  Nyomtasd ki a bejegyzést!